Smartengeld dwarslaesie

Smartengeld dwarslaesie: Een dwarslaesie is een van de meest ernstige vormen van letsel. Het smartengeld bij een dwarslaesie is daarom relatief hoog.

Bij het berekenen van de hoogte van het smartengeld bij een dwarslaesie kijken we naar de ernst van het letsel en de invloed op het leven. Zeer vergaande beperkingen, aanhoudende pijn of een grote invloed op het sociale leven zijn indicaties om veel smartengeld toe te kennen.

De hieronder genoemde bedragen zien alleen op het smartengeld. De letselschadevergoeding is vele malen hoger en bestaat naast het smartengeld uit alle kosten en schade die ontstaat door het letsel. De genoemde bedragen geven slechts een indicatie. Iedere situatie is persoonlijk. Bekijk ook onze andere smartengeld voorbeelden voor meer inzicht in uw smartengeldclaim.

Smartengeld dwarslaesie, dwarslaesie smartengeld, smartengeldvergoeding dwarslaesie

Smartengeld incomplete dwarslaesie na medische fout

Een vrouw ervaart gevoelloosheid en bewegingsbeperking in haar rechter been. Haar huisarts verwijst haar naar een neuroloog. De neuroloog scant niet hoog genoeg en mist hierdoor een verkalkte hernia. Door de medische fout ontstaat een incomplete dwarslaesie. De vrouw kan hierdoor nauwelijks lopen. Zij brengt een groot deel van de dag in bed door en verkeert in een sociaal isolement. Bovendien is zij afhankelijk van de verzorging van anderen en zijn er pijnklachten. De vrouw krijgt € 54.235,– smartengeld voor de incomplete dwarslaesie.

Smartengeld dwarslaesie na val

Een 35 jarige man raakt tijdens een skeelerwedstrijd een strobaal waarmee het parcours is afgezet. De man botst hierdoor met zijn rug en hoofd tegen een boom. Bij de botsing loopt de man een dwarslaesie op. Er volgt een lange ziekenhuis opname en langdurige revalidatie. De man is na het ongeval rolstoelafhankelijk. Hij is bovendien incontinent voor urine en ernstig seksueel beperkt. De man krijgt € 95.123,– smartengeld.

Smartengeld dwarslaesie verkeersongeval

Een 22 jarige timmerman zit als passagier in een bestelbus. Het busje krijgt een klapband. De chauffeur raakt de macht over het stuur kwijt en crasht. Bij het eenzijdige ongeval loopt de man een hoge dwarslaesie op. Door het ongeval is de man rolstoel afhankelijk. De impact op zijn leven is enorm. De rechtbank kent € 123.895,– aan smartengeld toe voor de hoge dwarslaesie.

Smartengeld dwarslaesie aanrijding

Een motorrijder loopt een hoge dwarslaesie op bij een aanrijding met een fietser. Door de hoge dwarslaesie is de man tot borsthoogte verlamd. Partijen spreken af dat de motorrijder € 129.786,– aan smartengeld krijgt.

Smartengeld dwarslaesie bedrijfsongeval

Een 18 jarige timmerman loopt bij een bedrijfsongeval een sensibele, motorische complete dwarslaesie op. De man is hierdoor afhankelijk van een elektrische rolstoel. Meerdere malen per dag is catheterisatie noodzakelijk. De impact van het letsel op het leven van de jongen is enorm. De rechtbank kent een bedrag van € 135.250,– aan smartengeld toe.

Smartengeld dwarslaesie na medische fout

Na een brommer ongeluk leidt een aaneenschakeling van verkeerde behandelingen tot een dwarslaesie. De man is afhankelijk van verzorging. Ten gevolg van de dwarslaesie raakt de man, die een kinderwens geeft, onvruchtbaar. Het slachtoffer ervaart chronische rug – en buikpijn. Met de pijnklachten moet de man de rest van zijn leven omgaan. De rechtbank kent € 147.834,– aan smartengeld toe.

Wij helpen u graag verder

Door uw letsel te bespreken met een specialist weet u snel waar u staat. Laat u bij letsel goed informeren. Neem contact op. Bespreek uw letsel of maak een afspraak. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Zorg dat u vandaag nog goed wordt voorgelicht. Bel 0800- 4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contact formulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief