Letselschade dwarslaesie

Dwarslaesie letsel is ernstig letsel. De letselschade bij een dwarslaesie is groot. De impact op het leven is enorm. De acceptatie en verwerking van een dwarslaesie zijn bijzonder lastig.

Onze persoonlijke en deskundige begeleiding bij het verhalen van letselschade door een dwarslaesie is op de toekomst gericht. Bij het claimen van een letselschadevergoeding voor een dwarslaesie houden wij rekening met alle huidige en toekomstige factoren, ontwikkelingen en belangen. Ook bij de directe gevolgen van letsel helpt een letselschade advocaat. Bijvoorbeeld door een voorschot op de schadevergoeding af te dwingen, zodat de lopende kosten kunnen worden voldaan.

Wat is een dwarslaesie

Een dwarslaesie is een ruggenmergbeschadiging. Het ruggenmerg loopt van de hersenstam door de wervelkolom naar het staartbeen. Door het ruggenmerg lopen zenuwen. Bij een dwarslaesie ontstaan zenuwbeschadigingen in het ruggenmerg. Deze zenuwbeschadingingen leiden tot bewegingsbeperkingen. Een dwarslaesie ontstaat doordat wervels bij een ongeval breken of verbrijzeld worden.

Hoge of complete dwarslaesie

Bij een hoge of complete dwarslaesie is er schade aan het nek gedeelte van het ruggenmerg. Hierdoor ontstaat verlies van functie van armen, benen en het gehele lichaam van borst tot teen. Een hoge dwarslaesie wordt ook wel aangeduid met de term tetraplegie. Bij deze vorm van letsel raakt een slachtoffer vaak volledig verlamd.

Lage, incomplete of partiële dwarslaesie

Schade in het borst gedeelte van het ruggenmerg veroorzaakt verlies van functie in borst heup en benen. Er is geen sprake van verlies van functie aan de armen. Deze vorm van dwarslaesie wordt lage of partiele dwarslaesie genoemd. Een lage dwarslaesie wordt ook wel aangeduid met de term paraplegie.

Gevolgen dwarslaesie

Welke functie beperkingen een dwarslaesie veroorzaakt verschilt per persoon. De gevolgen van een dwarslaesie op lange en korte termijn kunnen onder andere bestaan uit:

  • het ontstaan van doorligplekken en doorzitplekken;
  • problemen met de ademhaling;
  • verlies van spiermassa en spierkracht;
  • verlamming van spieren;
  • verlies van gevoel voor pijn, heet/koud;
  • verlies van de maag/darm functies en blaas;
  • spastische bewegingen in spieren;
  • pijn in organen;
  • verlies van gevoel voor positie van ledematen als handen, vingers armen en benen;
  • verlies van seksuele functies.
Letselschade dwarslaesie, smartengeld dwarslaesie, schadevergoeding dwarslaesie smartegeld darslaesie, dwarleasie

Hoogte smartengeld bij dwarslaesie

Smartengeld bij dwarslaesie kan uitkomen op een bedrag van € 150.000,– of hoger. Uiteraard worden in de praktijk ook lagere bedragen toegekend. Het smartengeld voor een lage of incomplete dwarslaesie is lager dan het smartengeld voor een hoge of volledige dwarslaesie. Gezien de gevolgen van een dwarslaesie is het smartengeld relatief laag. Het smartengeld biedt vaak geen genoegdoening voor de ernstige gevolgen van het letsel en de impact hiervan op het leven.

Letselschade advocaat bij dwarslaesie

Inzicht in uw persoonlijke situatie is belangrijk om u bij te staan bij letselschade. Wij gaan graag met u in gesprek. Bel 0800-4455000 voor een vrijblijvend gesprek of voor het maken van een afspraak bij u thuis of bij ons op kantoor. Onze hulp is in veel gevallen geheel kosteloos. Wij werken door heel Nederland.

Relevante informatie

Smartengeld|Letselschade|Whiplash letsel

Contact

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief