Smartengeld bij blijvend letsel

Voorbeelden smartengeld bij blijvend letsel: Blijvend letsel is letsel dat niet volledig herstelt.

Smartengeld is een vergoeding voor pijn, leed en minder plezier in het leven. Dit noemen we ook wel immateriële schade. Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade. Bij blijvend letsel is het smartengeld relatief hoog. Door de blijvende beperkingen ondervindt het slachtoffer de rest van het leven de gevolgen van het ongeluk. De immateriële schade is daarom groot en het smartengeld relatief hoog.

Bij blijvend letsel kunt u denken aan ernstig letsel zoals verlies van zicht, smaak of reuk, niet aangeboren hersenletsel (nah), dwarslaesie of amputatie. Ook botbreuken of ander relatief eenvoudig letsel kan voor blijvende beperkingen zorgen. Bijvoorbeeld door dystrofie.

De hieronder gegeven smartengeld voorbeelden geven slechts een indicatie van uw recht op smartengeld. Wilt u meer weten over uw smartengeld claim neem dan contact op om uw schade met onze specialisten te bespreken. Zo weet u direct waar u recht op heeft.

Hoogte smartengeld blijvend letsel

De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de invloed van het letsel op het leven van het slachtoffer. Hierbij spelen de persoonlijke omstandigheden altijd een grote rol. Daarbij kijken we onder andere naar het werk, de thuissituatie, hobby’s, het liefdeslevens, vakanties en vrijetijdsbesteding.

Letselschadevergoeding

De hieronder genoemde smartengeld bedragen zijn slechts een deel van de totale schadevergoeding. De letselschadevergoeding bestaat naast smartengeld uit een vergoeding voor alle schade en kosten. Denk bijvoorbeeld aan inkomensschade, pensioenschade, autoschade en medische kosten. De uitbetaalde schadevergoeding is dus vele malen hoger dan de hieronder genoemde bedragen.

Smartengeld bij blijvend letsel, hoogte smartengeld blijvend letsel, voorbeeld smartengeld blijvend letsel

Smartengeld blijvend litteken

Een man rijdt op zijn bromfiets. Een tegemoet rijdende auto haalt in en er ontstaat een aanrijding. De bromfietser breekt zijn bovenbeen, loopt een hersenschudding op en kneuzingen aan zijn schouder en bekken. Hij verblijft 4 weken in het ziekenhuis. De man loopt bovendien drie maanden op krukken. Na enige tijd is een tweede operatie en ziekenhuisopname nodig voor het verwijderen van een ijzeren pen uit het bovenbeen. Na het herstel blijft een litteken achter van 20 cm op het bovenbeen. De man krijgt € 2.230,– smartengeld.

Smartengeld blijvend beenletsel

Een automobilist rijdt veen motorrijder aan bij het verlaten van een tankstation. De motorrijder loopt knieletsel op. Er is sprake van 25% functieverlies van het rechterbeen. De man kan zijn werk in de horeca niet meer uitoefenen. De man is blijven beperkt bij het lopen, staan, kruipen, tillen en knielen. De motorrijder krijgt € 8.920,– smartengeld voor het blijvende beenletsel.

Smartengeld blijvende whiplash klachten

Bij een kopstaartbotsing loopt een 45 jarige zelfstandige ernstig whiplash letsel op. De man heeft onder andere last van slaapproblemen, hoofdpijn, verminderde belastbaarheid en het gebruik van de nekstreek is beperkt. Ook de mentale weerbaarheid en het leervermogen zijn afgenomen door de blijvende klachten. De man krijgt € 27.443,– smartengeld voor de blijvende whiplash klachten.

Smartengeld blijvend oogletsel

Een werknemer werkt aan een machine waaruit een metalen band los springt. Bij het bedrijfsongeval loopt de man ernstig oogletsel op. Door een oogziekte was het zicht van de man aan zijn andere oog al beperkt. Het totale functieverlies van beide ogen is 69%. De man raakt arbeidsongeschikt en kan zijn hobby’s (hardlopen, schaken, lezen) niet meer uitoefenen. De man krijgt € 67.500,– smartengeld voor het blijvende oogletsel.

Smartengeld blijvende verlamming

Een onervaren paardrijdster rijdt tijdens een buitenrit tegen een bord aan. Zij loopt ernstig rugletsel op waardoor haar onderlichaam verlamt raakt (dwarslaesie). De manage eigenaar die haar begeleidde is aansprakelijk voor de letselschade. De vrouw krijgt voor haar blijvende rugletsel € 127.750,– smartengeld.

Smartengeld bij blijvend letsel claimen

Voor het berekenen en claimen van smartengeld bij blijvend letsel schakelt in meestal gratis een letselschade advocaat in. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief