Smartengeld botbreuk

Smartengeld botbreuk: Botbreuken zijn een veel voorkomend letsel. Als u door een ander een botbreuk oploopt, heeft u recht op een letselschadevergoeding en smartengeld.

Smartengeld vergoedt de zogenaamde immateriële schade van letsel. Deze schade noemen we ook wel de emotionele schade. De schade bestaat uit de pijn, het leed en de afname van plezier in het leven door een botbreuk. De hoogte van het smartengeld bij botbreuken is afhankelijk van de ernst van het letsel en de invloed van het letsel op het leven van het slachtoffer.

Bij botbreuken bestaat de immateriële schade bijvoorbeeld uit de beperkingen die een slachtoffer door de botbreuk ondervindt. Het breken van de dominante hand levert meer hinder op dan het breken van de niet-dominante hand. De hinder van een gebroken been en tijdelijk niet kunnen lopen, is over het algemeen groter dan de hinder van een gebroken hand. De persoon van het slachtoffer is ook altijd belangrijk. Voor bepaalde personen kan bepaald letsel grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de pianist die een vinger breekt.

De hieronder genoemde bedragen geven een indicatie van het smartengeld bij een gebroken bot. Hierbij gaat het meesstal om eenvoudig letsel. Botbreuken zijn ook vaak een deel van zogenaamd meervoudig letsel/multi trauma. Het smartengeld is in die gevallen hoger en loopt in ernstige gevallen op tot bedragen boven de € 200.000,–. De voorbeelden hieronder betreffen relatief eenvoudig letsel, waarbij naast een botbreuk geen ingewikkeld ander letsel ontstond.

De toekenning van smartengeld is altijd persoonlijk en afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Wilt u meer weten over het smartengeld in uw individuele geval neem dan contact op om uw letsel te bespreken. Bekijk ook de andere smartengeld voorbeelden voor inzicht in uw claim.

Smartengeld botbreuk, smartengeld botbreuken

Smartengeld botbreuk enkel

Een tegelzetter valt tijdens zijn werk in een openstaand kelderluik. Een loodgieter die ook in de woning aan het werk is, vergeet na het afsluiten van het water om het luik te sluiten. De man breekt bij de val zijn enkel. Ook kneust de man een aantal ribben. De man krijgt € 630,– smartengeld.

Smartengeld sleutelbeenbreuk

Een fietser botst op een loslopende hond. De fietser valt en breekt zijn linker sleutelbeen, en linker jukboog. Bovendien zit er een scheurtje in het schedelbot. Een operatie aan de schouder is noodzakelijk. Het herstel is volledig. De man heeft door het ongeluk 3,5 maanden niet of slechts gedeeltelijk kunnen werken. De man krijgt € 1.105,– smartengeld.

Smartengeld botbreuk been

Een afslaande auto rijdt een voetganger aan. De voetganger breekt bij het ongeval zijn linker onderbeen. Het been wordt van lies tot teen gegipst. De ligt door de been breuk 4 maanden thuis op bed. Ook gaat de man na het verwijderen van het gips tweemaal per week na de fysiotherapeut. Het herstel is volledig. Er zijn geen restklachten. De man krijgt € 1.690,– smartengeld voor het gebroken been.

Smartengeld botbreuk heup

Een bouwvakker valt bij werkzaamheden op een dak door een lichtkoepel. Hij valt 5 meter naar beneden en breekt bij de val van hoogte zijn heup. De man verblijft 11 dagen in het ziekenhuis en heeft veel pijn. De man krijgt € 3.117,-– smartengeld voor de gevolgen van de heupbreuk.

Smartengeld gebroken rugwervel

Een vrouw heeft op haar bromfiets een aanrijding met een fietser. De aanrijding ontstaat door de onoverzichtelijkheid van het fietspad. De vrouw breekt bij de aanrijding een rugwervel. Zij heeft last van blijvende rugklachten. De vrouw ligt door de gebroken rugwervel enige tijd in het ziekenhuis. De fysieke invaliditeit van de vrouw is 5%., De vrouw krijgt € 4.450,– smartengeld voor de gevolgen van de gebroken rugwervel.

Smartengeld gebroken hand, handwortelbeentje en schaambeen

Een student zwaait een vriend uit vanuit zijn huurwoning. Hij staat op de eerste verdieping en leunt tegen het hekwerk. Het hek breekt af en de man valt van de eerste verdieping. De man breekt bij de val zijn linker pols, het handwortelbeentje van zijn linker hand en zijn schaambeen. Een operatie is noodzakelijk. De man ligt 11 dagen in het ziekenhuis. Voor de gebroken hand en het overige letsel krijgt de man € 5.125,– smartengeld.

Smartengeld gebroken pols

Een telematicamonteur valt van een ladder. De man breekt zijn rechterpols. De breuk is gecompliceerd. De man is rechtshandig en kan tijdelijk niet werken. Het herstel is niet volledig. Het gebruik van de dominante pols is blijvend beperkt. De blijvende invaliditeit is 8%. De rechtbank Arnhem kent de man € 7.215,– smartengeld toe voor de gebroken pols en de gevolgen hiervan.

Smartengeld botbreuk claimen

Onze medewerkers helpen u direct verder. Neem contact op om uw schade vrijblijvend te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of gebruik het onderstaande contactformulier. Laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief