Smartengeld zwaar letsel

Hieronder vindt u voorbeelden van smartengeld bedragen toegekend bij zwaar letsel/ernstig letsel. De hieronder beschreven smartengeld voorbeelden zien op gevallen waarin personen zeer zwaar gewond raken.

In veel van de hieronder omschreven gevallen gaat het om multi trauma. Dit betekent dat het letsel bestaat uit meerder aandoeningen. Bovendien gaat het in alle gevallen over ongevallen met zeer ernstige gevolgen. De smartengeld bedragen zijn daarom relatief hoog. De smartengeld vergoeding staat helaas nooit in verhouding met de ernstige gevolgen van een ongeluk.

De letselschadevergoeding bestaat uit een vergoeding van alle kosten en schade en uit smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor de immateriële schade van een ongeluk. Deze schade bestaat uit pijn, leed en afname van levensplezier. Hieronder treft u smartengeldbedragen aan. De totale schadevergoeding, die ook bestaat uit alle schade en kosten, is vele malen hoger dan de genoemde bedragen.

smartengeld zwaar letsel, smartengeld ernstig letsel, smartengeld voorbeelden zwaar letsel

Afhandelen zwaar letsel

De afhandeling van letsel is vaak een langdurig traject. Wij zetten ons daarbij allereerst in voor een vergoeding voor lopende kosten. Letsel mag niet tot financiële problemen leiden. Daarnaast is het belangrijk dat iemand zijn leven zo goed mogelijk kan oppakken. Uiteindelijk is het belangrijk om de toekomstige schade goed vast te stellen en alle aspecten van een letselschade zaak nauwkeurig af te handelen. Wij raden u daarom aan om bij letsel altijd een ervaren en deskundige specialist in te schakelen.

Smartengeld ernstig armletsel en hersenletsel

Een auto rijdt een motorrijder aan. De (linker) arm van de motorrijder wordt afgerukt vanaf het schoudergewricht. De man loopt ook hersenletsel op. De gevolgen van het hersenletsel zijn blijvend. De man breekt ook ribben, een onderbeen en een pils. Hij scheurt zijn kniebanden. En er is daarnaast sprake van een ingeklapte long. Er volgt langdurige medische behandeling en revalidatie. Het letsel heeft grote invloed op het familie- en sociale leven van de man. De man raakt bovendien voor 80 tot 100% arbeidsongeschikt. De man krijgt € 100.000,– (tweemaal een bedrag van € 50.000,–) aan smartengeld.

Smartengeld zwaar letsel motorongeluk

Een motorrijder loopt bij een aanrijding met een fietser een hoge dwarslaesie op. De man is tot borsthoogte verlamd. Voor het zware letsel dat de man oploopt bij de aanrijding krijgt de man € 132.671,– aan smartengeld.

Smartengeld ernstig letsel medische fout

Na een bromfietsongeval volgt een aaneenschakeling van medische fouten. Door de foutieve behandelingen loopt het slachtoffer een dwarslaesie op. De man ervaart bovendien continu hevige pijn. Deze pijn wordt permanent met opioïden bestreden. De man krijgt € 149.457,– aan smartengeld voor het ernstige letsel dat ontstaat door de medische fouten.

Smartengeld zwaar letsel achter aanrijding

Een 37 jarige man loopt bij een achter aanrijding ernstig letsel op. Het letsel bestaat uit ernstig hersenletsel en aangezichtsletsel. De man ligt lange tijd in coma. Na het ontwaken uit de coma heeft de man last van cognitieve klachten en gedragsproblemen. Zelfstandig wonen is niet langer mogelijk. De man krijgt € 161.366,– aan smartengeld toegewezen voor de ernstige gevolgen van de kop-staartbotsing.

Smartengeld ernstig hersenletsel

Een 31 jarige man is betrokken bij een aanrijding. De man loopt ernstig hersenletsel op. Hij verblijft weken in het ziekenhuis en daarna nog enkele maanden in een revalidatiecentrum. De man is na de aanrijding volledig hulpbehoevend, rolstoel gebonden, is moeilijk te verstaan en heeft een gestoorde slikfunctie. De fysieke invaliditeit is 96%. Voor het ernstige hersenletsel krijgt de man € 162.265,– aan smartengeld.

Smartengeld claimen

Bij letselschade is juridische bijstand van een letselschade advocaat meestal gratis. De aansprakelijke veroorzaker betaalt ook uw kosten voor juridische bijstand. Wij handelen uw schade in de meeste gevallen kosteloos voor u af. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief