Smartengeld hersenschudding en hersenkneuzing

Smartengeld hersenschudding en hersenkneuzing: Smartengeld vergoedt de pijn, het leed en de afname van levensvreugde die ontstaat door een hersenschudding of hersenkneuzing.

De hoogte van het smartengeld bij een hersenschudding of hersenkneuzing is afhankelijk van de ernst van het letsel en de impact hiervan op het leven van het slachtoffer. De omstandigheden van het geval geven altijd de doorslag. De hieronder opgenomen smartengeld voorbeelden geven een indicatie van uw recht op smartengeld bij een hersenschudding of hersenkneuzing.

smartengeld hersenschudding, smartengeld hersenkneuzing

Smartengeld hersenschudding aanrijding fiets

Een 14 jarig meisje fietst met een vriendinnetje achterop. Het meisje verleent geen voorrang aan een motorrijder. Er ontstaat een aanrijding tussen het fietsende meisje en de motor. Het meisje loopt een commotio cerebri (hersenschudding) op bij de aanrijding. Bovendien is er sprake van geheugenverlies betreffende de aanrijding. Het slachtoffer verblijft enige dagen in het ziekenhuis. Voor de letselschade door een hersenschudding betaalt de aansprakelijke partij € 1.210,– smartengeld.

Hersenschudding aangereden voetganger

Een 41 jarige voetganger wordt aangereden door een auto. De man loopt een hersenschudding op en letsel aan een arm en been. De man heeft last van concentratie- en geheugenstoornissen. Het letsel aan zijn arm en been herstelt niet volledig. De man krijgt € 10.450,– smartengeld voor de hersenschudding en het bijkomende letsel.

Hersenschudding aanrijding vrachtauto

Een vrouw zit als passagier bij een vriendin in de auto. De auto waarin de vrouw meerijdt, wordt aangereden door een vrachtauto. De vrouw loopt een hersenschudding, handletsel, gelaatsverwondingen en enkelletsel op. Door de hersenschudding ontstaan nekpijn en hoofdpijn en concentratie- en geheugenstoornissen. Het letsel is blijvend. De vrouw raakt gedeeltelijk arbeidsongeschikt en moet haar opleiding afbreken. De vrouw krijgt € 14.876,– smartengeld.

Hersenkneuzing na verkeersongeluk

Een 30 jarige vrouw loopt een hersenkneuzing op bij een verkeersongeluk. Het letsel bestaat uit een hersenkneuzing met restverschijnselen en zenuwletsel aan de wervelkolom. Bovendien heeft de vrouw last van hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenverlies en een zichtbare wond op haar voorhoofd. De vrouw verblijft 3 weken in een ziekenhuis. Na het herstel is de vrouw bijna volledig arbeidsongeschikt. Ook het sociale leven van de vrouw komt vrijwel stil te liggen. De vrouw krijgt € 19.125,– smartengeld voor de hersenkneuzing.

Hersenschudding door val van hoogte

Een verwarmingsmonteur valt van een ladder tijdens zijn werk. Bij de val van hoogte loopt de man een zeer ernstige hersenschudding met een hersenoedeem op. Een hersenoedeem is een bloeding onder het hersenvlies. Direct opereren is noodzakelijk. Na het herstel is het cognitieve vermogen van de man afgenomen. De man raakt volledig arbeidsongeschikt. De mentale traagheid en de gedragsverandering van de man zijn duidelijk merkbaar. De man krijgt € 29.124,– smartengeld voor de gevolgen van de ernstige hersenschudding met een hersenoedeem.

Smartengeld hersenschudding claimen

Na een hersenschudding of een hersenkneuzing schakelt u gratis een specialist in om voor u smartengeld te claimen. De aansprakelijk veroorzaker van de hersenschudding betaalt ook uw kosten voor juridische hulp. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of gebruik het onderstaande contactformulier. Vul uw gegevens in als u wilt dat wij u bellen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief