Letselschade

Letselschade door een verkeersongeval

Aanrijding met militair voertuig

Aanrijding met militair voertuig: Wat moet u doen na een aanrijding met een militair voertuig? Voor militaire voertuigen is een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Als u schade oploopt door een aanrijding met een militair voertuig kunt u een schadeclaim indienen bij het Ministerie van Defensie.

Militaire voertuigen zijn niet verzekerd zoals ‘gewone’ motorvoertuigen. Daarom handelt het Ministerie van Defensie en niet een aansprakelijkheidsverzekeraar schade af die de bestuurder van een militair voertuig veroorzaakt.

Als een militair voertuig een aanrijding veroorzaakt

We stellen de aansprakelijkheid na een aanrijding vast aan de hand van de verkeersfouten en gedragingen die leiden tot het ongeval. Deze regels gelden ook gewoon voor militaire voertuigen. Het grote verschil is dat de schadeclaim niet wordt afgehandeld door een (aansprakelijkheids) verzekeraar, maar door het Ministerie van Defensie.

Op de website van het Ministerie van Defensie vindt u meer informatie over het melden van uw schade.

Als u zelf een aanrijding met een militair voertuig veroorzaakt

Veroorzaakt u zelf een aanrijding met een militair voertuig dan wordt de schade gewoon afgehandeld door uw WA-verzekering. Als u All-Risk verzekerd bent, loopt ook de afhandeling van uw eigen schade via uw eigen verzekeraar.

Een aanrijding met een militair voertuig bespreken

Neem contact op als u direct wilt weten wat uw mogelijkheden zijn na een aanrijding. Een letselschade advocaat claimt uw letselschade gratis bij de aansprakelijke veroorzaker. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief