Soorten letselschade

Polsletsel

U krijgt een schadevergoeding als u door een ander polsletsel oploopt. Bijvoorbeeld als u polsletsel ontstaat bij een aanrijding of een arbeidsongeval.

De pols is een kwetsbaar gewricht. Onze handen zijn vaak het eerste opvangmiddel bij een val. Bij aanrijdingen, vallen van hoogte en andere ongelukken ontstaat daarom regelmatig letsel aan de polsen. Bij letsel zoals een polsfractuur ontstaat meestal letselschade door de beperkingen die het letsel veroorzaakt. Bijvoorbeeld als werken, hobby’s en bijdragen aan de huishouding (tijdelijk) niet mogelijk is. Daarnaast zijn er kosten voor medische behandeling, medische hulpmiddelen, eigen risico, reizen naar en verblijf in een ziekenhuis of revalidatiecentrum en andere kosten.

Bezoek bij polsletsel altijd een dokter. Een doktersbezoek legt vast dat u letsel opliep. Een verslag van het doktersbezoek is bij een schadeclaim belangrijk bewijsmateriaal. Leg ook uw schade goed vast. Verzamel daarnaast zo veel mogelijke bewijs over de schadeoorzaak. Hulp bij het claimen van schade is meestal kosteloos. De aansprakelijke partij betaalt onze kosten. Neem contact op om uw rechten en mogelijkheden te bespreken.

polsletsel, schadevergoeding polsletsel, aansprakelijkheid polsletsel

Aansprakelijkheid polsletsel

Om vast te stellen of er recht bestaat op vergoeding van schade bekijken we hoe het letsel ontstond.

Bij letsel, bijvoorbeeld een gebroken pols, na een aanrijding of auto ongeluk kijken we naar de geldende verkeersregels en verkeersfouten van de betrokken personen.

De wet beschermt ook sommige verkeerdeelnemers. Als een aanrijding ontstaat tussen en voetganger of een fietser en een motorvoertuig betaalt de bestuurder van het motorvoertuig in veel gevallen de schade.

Loopt u door een gevaarlijke situatie polsletsel op dan kan de veroorzaker van de situatie, bijvoorbeeld de eigenaar of huurder van een gebouw of de wegbeheerder aansprakelijk zijn. In dat geval is van belang of er sprake is van gevaarzetting. Dit is het onrechtmatig veroorzaken en/of laten bestaan van een gevaarlijke situatie.

Als een werknemer tijdens het werk letsel aan een pols oploopt, betaalt de werkgever meestal de schade. De werkgever heeft een zorgplicht. De werkgever zorgt dat werknemers schade vrij werken.

Als iemand de regels van een spel of sport ver te buiten gaar en daardoor letsel aan uw pols veroorzaakt, bestaat er recht op een schadevergoeding. De grens voor aansprakelijkheid na een sport of spel is echter hoog.

Schadevergoeding polsletsel

De schadevergoeding voor polsletsel bestaat uit alle kosten en schade die ontstaan door letsel. Bijvoorbeeld gemist inkomen, studieachterstand, medische kosten, het eigen risico, kosten voor hulp in de huishouding en alle andere mogelijke kosten en schade.

De aansprakelijke veroorzaker van schade betaalt ook de emotionele schade. Deze schade is niet makkelijk in geld uit te drukken. De vergoeding noemen we smartengeld.

Voorbeelden polsletsel

Er kan bij polsletsel sprake zijn van een gekneusde of gebroken pols, maar ook aan spieren en pezen in de pols ontstaat soms letsel. Voorbeelden van veelvoorkomend polsletsel zijn:

  • Een gebroken pols (meestal een breuk in het spaakbeen en/of de ellepijp);
  • Triangulare Fibrocartilage Complex ofwel TFCC (dit is een beschadiging van het kraakbeen tussen de ellepijp,spaakbeen en pols);
  • Een scaphoid fractuur is een breuk van het scheepsvormig polsbotje. Dit bot heeft het scaphoid. Van alle handwortelbotbreuken komt deze breuk het vaakst voor;
  • Een SL laesie is een scheur in een polsband.

Persoonlijk advies

Wilt u persoonlijk advies over letsel? Het bespreken van uw letsel helpt u vaak direct verder. Onze letselschade specialisten bespreken graag met u wat u is overkomen. Dit is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Gebruik dan het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief