Soorten letselschade

Wervelletsel

Wervelletsel is letsel aan wervels, de wervelkolom en omliggende structuren.

Bij wervelletsel raakt de samenhang en stevigheid van de wervelkolom verstoort. Deze verstoring kan veel invloed hebben op het leven van een slachtoffer. De wervelkolom bestaat uit de nekwervelkolom, de borstwervelkolom en de lendewervelkolom.

Slachtoffer met wervelletsel

Bij wervelrisico bestaat risico op verlamming, ofwel een dwarslaesie, door beschadiging van zenuwbanen. Direct na een ongeluk is de mogelijkheid van letsel aan wervels een belangrijke afweging. Laat bij een vermoeden van wervelletsel alleen door een professional eerste hulp verlenen. Ga uiterst voorzichtig met het slachtoffer om. Verplaats een slachtoffer met mogelijk wervelletsel niet. Laat het slachtoffer stil blijven liggen.

Wervelletsel, letsel aan wervelkolom, slachtoffer met wervelletsel, schadevergoeding wervelletsel, wervelletsels, wervelletsel symptomen

Aansprakelijkheid wervelletsel

De verplichting om schade te vergoeden noemen we aansprakelijkheid. Om de aansprakelijkheid vast te stellen kijken we naar de omstandigheden van het geval. Bij een verkeersongeluk zijn de verkeersregels doorslaggevend. Bij arbeidsongevallen is de werkgever vaak aansprakelijk, omdat de werkgever moet zorgen dat werknemers veilig werken en geen wervelletsels oplopen. Het slachtoffer bewijst de aansprakelijkheid en de schade. Het is daarom belangrijk om alle omstandigheden rond het ongeval goed vast te leggen.

Bekijk ook onze letselschade tips om uw kans op een rechtvaardige schadevergoeding te vergroten.

Schadevergoeding wervelletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten, schade en gemiste inkomsten. Denk bijvoorbeeld aan gemist loon of omzet, kosten voor medische behandeling, hulp in de huishouding, tuinonderhoud, reis- en parkeerkosten en alle andere mogelijke schadeposten. Het slachtoffer bewijst de schade. Het is daarom belangrijk uw schade goed vast te leggen.

Bij letsel aan wervels bestaat bovendien recht op smartengeld. Voor de hoogte van het smartengeld zijn onder andere de ernst van het letsel, de blijvende gevolgen en beperkingen en de hoeveelheid pijn en ongemak van belang.

Wervelletsel symptomen

Symptomen van wervelletsel zijn onder andere:

  • Pijn in nek, rug of hoofd;
  • Bewusteloosheid;
  • Onrust en bewegingsdrang of sufheid en slaperigheid;
  • Verlies van spierkracht;
  • Geheugenverlies;
  • Tintelingen in armen, vingers en benen.

Claim uw schade

Wij helpen mensen de schadevergoeding te krijgen waar ze recht op hebben. Ook als u geen bijstand wil bij uw schadeclaim helpen onze specialisten u direct de juiste kant op. Zorg dat u weet waar u recht op heeft. Een eerste gesprek is altijd gratis. Bel 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief