Soorten letselschade

Hielletsel

U krijgt een schadevergoeding voor hielletsel als een ander uw hielletsel veroorzaakte. Ook na een arbeidsongeval krijgt u mogelijk een schadevergoeding voor hielletsel.

We gebruiken de hiel of hak van onze voet de hele dag. Door hielletsel is staan en lopen vaak pijnlijk. De letselschade die ontstaat door beperkingen en de behandeling van letsel betaalt de aansprakelijke veroorzaker. De hiel of hak van onze voet breekt soms bij een val of bij een verkeersongeluk. Voor het recht op een schadevergoeding beoordelen we of een ander aansprakelijk is voor de schade. Bijvoorbeeld de werkgever bij hielletsel na een bedrijfsongeluk of de automobilist die onvoldoende afstand houdt en een verkeersongeluk veroorzaakt.

hielletsel, schadevergoeding hielletsel, hielletsel schade claimen, hakletsel

Hielletsel

Hielletsel ontstaat door overbelasting, maar ook door beschadiging van spieren, ligamenten en botten in de hiel en voet. Bijvoorbeeld bij een aanrijding of bedrijfsongeval zoals een val van een ladder, een heftruckongeluk of een aanrijding onder werktijd. De meest voorkomende soorten hielletsel zijn zijn een hielspoor, plantaire fasciitis, hielfracturen en een scheur in de achillespees. Algemene symptomen zijn:

  • zwelling;
  • (gelokaliseerde) pijn:
  • gevoelloosheid of gevoeligheid;
  • tinteling.

Sport en spel

Er bestaat niet snel recht op schadevergoeding bij hielletsel dat ontstaat bij een sport of spel. Alleen als er sprake is van een handeling die absoluut niet thuishoort op een speelveld is de veroorzaker van letsel tijdens een sport of spel schadeplichtig. Bijvoorbeeld als de bal niet in de buurt is of als er sprake is van het opzettelijk toebrengen van letsel. De grens ligt echter hoog.

Schadevergoeding hielletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade die het gevolg zijn van een ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan gemist inkomen, kosten voor medische behandeling, medische hulpmiddelen, uw eigen risico, reis- en parkeerkosten. Het is belangrijk uw schade vanaf het begin goed vast te leggen. Bovendien is bewijs nodig om schade te claimen. Lees onze letselschade tips om meer te lezen over het vastleggen van bewijs.

Bovendien bestaat de vergoeding uit smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van plezier in het leven. Verwonding van de hiel betekent vaak een beperkte mobiliteit. Staan en lopen zijn lastig en doen pijn. Hierdoor beïnvloedt het letsel uw leven. Bijvoorbeeld uw sociale leven, professionele leven en uw vrije tijd.

Schadevergoeding hielletsel claimen

Bij letsel is deskundige juridische hulp meestal kosteloos. U maakt gratis gebruik van een deskundige die uw schade in goede overleg van A tot Z afhandelt. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Gebruik het onderstaande contactformulier als u wilt dat wij u bellen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief