Soorten letselschade

Huidletsel

Huidletsel bestaat uit iedere verwonding van de huid. Als u door een een ander huidletsel oploopt, heeft u recht op een schadevergoeding.

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. De huid omhult het lichaam. Bij een ongeluk ontstaat daarom bijna altijd huidletsel. Onze huid zit vol zenuwen. Door de aanwezigheid van zenuwen is een huidbeschadiging vaak pijnlijk. Na het herstel blijven soms zichtbare littekens achter. Bij diepe brandwonden in de huid raken zenuwen beschadigd. De afwezigheid van pijn bij brandwonden wijst op zenuwschade. Ook bij open botbreuken en door het breken van de huid bij crush letsel (beknelling of beklemming) ontstaat huidletsel.

Motorongelukken en brommerongelukken zijn een veel voorkomende oorzaak van schaafwonden.

huidletsel, schadevergoeding huidletsel, litteken huidletsel, letselschade huidletsel

Litteken huidletsel

Soms voelt een litteken als een ontsiering van de huid. Een litteken op een zichtbare plaats geeft soms het gevoel minder mooi of zelfs verminkt te zijn. Iedereen heeft hierbij zijn eigen gevoel. Een litteken is bovendien een herinnering aan een ongeluk.

Smartengeld vergoedt de psychische schade van een litteken. Bijvoorbeeld onzekerheid, depressieve gevoelens of het gevoel minder ‘gewild’ te zijn. De aansprakelijke veroorzaker van een ongeluk betaalt bovendien de kosten van een cosmetische operatie.

Schadevergoeding

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade van het slachtoffer. Bijvoorbeeld gemist inkomen, reis- en parkeerkosten, hulp in de huishouding, medische kosten, cosmetische operaties, een daggeldvergoeding bij verblijf in een revalidatiecentrum of ziekenhuis en alle andere mogelijke schade en kosten.

De aansprakelijke veroorzaker betaalt ook smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed en afname van plezier in het leven. Hoeveel smartengeld u krijgt bij letsel aan uw huid hangt af van de ernst van het letsel en de gevolgen hiervan voor uw dagelijkse leven.

Schadevergoeding huidletsel claimen

Bij letsel is deskundige juridische hulp meestal kosteloos. U maakt gratis gebruik van een deskundige die uw schade in goede overleg van A tot Z afhandelt. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Gebruik het onderstaande contactformulier als u wilt dat wij u bellen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief