Soorten letselschade

Zintuigschade

Zintuigschade bestaat uit problemen bij het zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Als een ander een ongeluk veroorzaakt waardoor u zintuigschade oploopt krijgt u een schadevergoeding.

Arbeids- en verkeersongelukken, medische fouten of gebrekkige producten beschadigen soms ogen, oren, neus, mond of vingers. Ook door onvoldoende bescherming op het werk ontstaat schade aan zintuigen. Een gevolg hiervan is dat onze mogelijkheid om waar te nemen afneemt. Zintuig schade betekent vaak een beperking van de wereld waarin wij leven. De gevolgen van beschadiging van zintuigen op het leven is daarom vaak groot. Door zintuigschade onstaat daarom vaak veel letselschade.

Schadevergoeding zintuigschade

De schade van afname van het vermogen van een zintuig verschilt uiteraard van persoon tot persoon. De persoonlijke situatie van het slachtoffer is belangrijk. Bepaalde schade leidt bij bepaalde beroepen tot veel inkomensschade. Bijvoorbeeld een piloot die schade oploopt aan zijn zicht. Een kok wiens reuk- en smaakvermogen afneemt door een ongeluk. Of een muzikant met gehoorschade. Een jurist raakt daarentegen door schade aan zicht, reuk of gehoor waarschijnlijk niet arbeidsongeschikt. Welke schade u lijdt, is dus grotendeels afhankelijk van uw omstandigheden.

De schade vergoeding bestaat uit alle kosten en schade. Naast inkomensschade kunt u denken aan medische kosten, uw eigen risico, kosten voor hulp in de huishouding, kosten voor het uitlaten van een hond, reis- en parkeerkosten en alle andere mogelijke kosten.

zintuigschade, schadevergoeding zintuigschade, zintuigschade claimen,

Zintuigschade en smartengeld

De letselschadevergoeding bestaat uit kosten en schade. Een deel van de schade noemen we immateriële schade. Dit is de pijn, het leed en de afname van levensvreugde door letsel. Smartengeld vergoedt als het ware de negatieve invloed van letsel op het leven. De vergoeding is altijd persoonlijk. De invloed van zintuigschade op het professionele en privé leven kan groot zijn.

Hulpmiddelen

Uitgangspunt van het afhandelen van een ongeluk is om de blijvende gevolgen te compenseren. Bij schade aan het gehoor is het bijvoorbeeld handig om te zien wanneer iemand op de deurbel drukt. De zorgverzekering en de gemeente (WMO) bieden ook mogelijkheden voor de vergoeding van bepaalde hulpmiddelen. Dit zorgt soms voor een conflict met de aansprakelijke verzekeraar. Bij het afhandelen van letselschade wil de verzekeraar graag dat anderen de schade betalen. De vergoeding door een aansprakelijke verzekeraar verschilt van de vergoeding op grond van de zorgverzekering of de WMO. Het is daarom bij schade aan zintuigen belangrijk om voorzichtig te zijn. Zorg dat u weet waar u recht op heeft.

Gratis hulp bij zintuigschade

U kunt uw schade meestal gratis laten afhandelen. De aansprakelijke partij betaalt uw kosten voor juridische bijstand. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel naar 0800- 4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of vul het onderstaande contactformulier in zodat wij contact met u kunnen opnemen.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief