Soorten letselschade

Meniscusletsel

Als een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van uw meniscusletsel krijgt u mogelijk een schadevergoeding.

Bij beschadiging van de meniscus is het belangrijk om rekening te houden met toegenomen slijtage en toekomstige klachten. Vaak herstelt meniscusschade volledig. Het is wel altijd belangrijk de lange termijn gevolgen goed in kaart te brengen. De knie is een veel gebruikt gewricht. Knieletsel en schade aan de meniscus kan op latere leeftijd klachten opleveren. Denk bijvoorbeeld aan artrose door slijtage. Bij letsel aan gewrichten is het daarom nooit verstandig zomaar een afkoopvoorstel te accepteren. Laat uw meniscusletsel bij voorkeur door een specialist afhandelen. In veel gevallen claimen wij uw letselschade kosteloos. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Meniscusletsel, schadevergoeding meniscusletsel, aansprakelijkheid meniscusletsel

Aansprakelijkheid meniscusletsel

Wie aansprakelijk is voor de schade is afhankelijk van de manier waarop de schade ontstaat.

Bij meniscusletsel bij een aanrijding of ander ongeluk in het verkeer kijken we naar de verkeersregels en de verkeersfouten die het ongeluk veroorzaakten. Voetgangers en fietsers lopen relatief gezien vaak meniscus en knieletsel op. Van alle verkeersdeelnemers ontstaat bij de groep het vaakst schade aan de meniscus bij een verkeersongeval. Bij een aanrijding met een bestuurder van een motorvoertuig hebben fietsers en voetgangers bijna altijd recht op een schadevergoeding. Ook als de voetganger of fietser de aanrijding veroorzaakt.

Ontstaat letsel aan een meniscus tijdens het werk dan betaalt de werkgever in veel gevallen de schade. De werkgever heeft een vergaande zorgplicht voor de veiligheid van werknemers.

Ontstaat schade aan de meniscus door struikelen, verstappen of vallen dan bestaat er recht op schadevergoeding als er sprake is van gevaarzetting.

Meniscusletsel bij het sporten

De grens voor een schadevergoeding voor letsel opgelopen tijdens een sport of spel is hoog. Alleen bij ernstig gemeen spel is een tegenstander of tegenspeler aansprakelijk. Bij voetbal ontstaat regelmatig schade aan de meniscus. Als letsel ontstaat tijdens het voetballen bestaat er dus alleen in uitzonderlijke gevallen recht op een schadevergoeding. Bijvoorbeeld als een tegenstander schopt zonder dat de bal in de buurt is.

Schadevergoeding meniscusletsel

De vergoeding bestaat uit alle kosten en schade die ontstaat bij een ongeluk. Bijvoorbeeld inkomensschade als u tijdelijk niet werkt. Medische kosten die uw zorgverzekering niet betaalt en uw eigen risico. Maar ook kosten voor hulp in en om uw woning of extra kinderopvang. Leg schade goed vast en bewaar bewijs van de schade. Dit voorkomt dat schade niet wordt vergoed.

De aansprakelijke partij betaalt naast de schade en kosten ook smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor pijn, ongemak en afname van levensvreugde. De hoogte van het smartengeld stellen we vast aan de hand van de ernst van het letsel. Bekijk ook de voorbeelden van smartengeld voor inzicht in uw claim.

Persoonlijk advies

Wilt u persoonlijk advies over letsel? Het bespreken van uw letsel helpt u vaak direct verder. Onze letselschade specialisten bespreken graag met u wat u is overkomen. Dit is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Gebruik dan het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief