U krijgt een schadevergoeding voor heupletsel als een ander uw heupletsel veroorzaakte.
Heupletsel bestaat uit letsel aan het heupgewricht. Vaak gaat het om een heupfractuur. Het heupgewricht kan op verschillende plekken breken. Een dijbeenhals-breuk (collum-fractuur) komt het meest voor. Een breuk in het heupbeen noemen we een bekkenfractuur. De heup kan ook uit de kom gaan. Dit noemen we een heupluxatie. Bij een aanrijding of een val van hoogte kan bijvoorbeeld een traumatische heupluxatie ontstaan. Bij traumatisch heupletsel ontstaat meestal ook schade aan gewrichtsbanden, weefsel en zenuwen. Het herstel van een heupfractuur duurt vaak lang.
Door de belangrijk rol van onze heup in ons bewegingsapparaat leidt letsel aan de heup vaak tot veel schade. Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk niet kunt werken, maar ook omdat u in en rond het huis geen klussen uitvoert. Voor een vergoeding van de schade en kosten van letsel stelt u de veroorzaker aansprakelijk. In veel gevallen schakelt u kosteloos hulp in om uw letselschade te laten claimen. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.
Aansprakelijkheid heupletsel
Na een arbeidsongeval, verkeersongeval of ander ongeluk ontstaat soms heupletsel. Om de schade te claimen, moet de aansprakelijkheid vast staan. Bij een arbeidsongeval betaalt de werkgever in de meeste gevallen de schade. Na een aanrijding bekijken we welke verkeersdeelnemer een verkeersfout maakte. Aan de hand van de verkeersregels stellen we vast wie aansprakelijk is voor de schade. Een aangereden voetganger of fietser met heupletsel heeft in de meeste gevallen recht op schade vergoeding. De wet beschermt deze kwetsbare verkeersdeelnemers bij een aanrijding met een motorrijtuig. Als een gebroken heup of ander heupletsel ontstaat bij een aanrijding tussen twee fietsers of een fietser en een voetganger kijken we wel gewoon naar de geldende verkeersregels.
Schade heupletsel claimen
Voor een schadeclaim is bewijs belangrijk. Leg daarom altijd goed vast hoe uw letsel ontstond. Daarnaast legt u uw letsel vast. Dit doet u door een dokter te bezoeken. Ook bewijs van de schade is belangrijk. Welk bewijs nodig is, hangt af van de manier waarop de schade ontstaat. Bij een heupbreuk na een arbeidsongeval bewijst de werknemer alleen dat zijn letsel tijdens het werk ontstond. Na een aanrijding of ander ongeval bewijst u voor een schadeclaim dat uw schade het gevolg is van het handelen van een ander. Het is in dat geval belangrijk dat u bewijst hoe een aanrijding of ander ongeval ontstond.
Bekijk ook onze letselschade tips voor meer informatie over het claimen van schade bij heup letsel.
Schadevergoeding heupletsel
De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade. Uitgangspunt is dat de veroorzaker alle schade van een ongeluk betaalt. Het slachtoffer wordt volledig gecompenseerd. Het vastleggen van bewijs van de schade is belangrijk. Dit voorkomt dat de schade niet wordt erkend.
De schade van een ongeval bestaat vaak ook uit beschadigde kleren, kapotte telefoons en schade aan fietsen auto’s en andere voertuigen. Ook deze schadeposten maken deel uit van de schadevergoeding.
Bovendien betaalt de aansprakelijke partij smartengeld. Smartengeld vergoedt leed, pijn, ongemak, onzekerheid en afname van plezier in het leven. De hoogte van het smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel en de invloed hiervan op het leven van het slachtoffer.
Persoonlijk advies
Wilt u meer weten over uw schade? Bespreek uw schade met een specialist. Wij claimen uw schade in de meeste gevallen zonder kosten. Bespreek uw situatie met een van onze specialisten. U weet dan meteen wat u mogelijkheden zijn. Neem vrijblijvend contact op. Bel naar 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.