Soorten letselschade

Peesletsel

U krijgt een schadevergoeding voor peesletsel als een ander aansprakelijk is voor uw peesletsel.

Pezen zijn de uiteinden van spieren die aan het bot hechten. Pezen zijn een belangrijk deel van ons bewegingsapparaat. De pees is niet doorbloed. Het herstel van peesletsel duurt hierdoor vaak lang. De pees groeit in veel gevallen niet zelf aan. Daarom is een operatie vaak nodig bij letsel aan een pees. Na het herstel wordt de belasting van de pees langzaam opgebouwd. Door het lange herstel en de ingrijpende gevolgen van peesletsel betekent peesletsel vaak dat er veel letselschade ontstaat. Wij kunnen uw schade in de meeste gevallen gratis namens u claimen. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

peesletsel, schadeclaim peesletsel, schadevergoeding peesletsel, pees letsel

Schade claimen peesletsel

Om uw schade te claimen moet de aansprakelijkheid vaststaan. Dit betekent dat een ander op grond van de wet uw schade moet betalen. Daarbij is belangrijk hoe de schade ontstaat. Bij een arbeidsongeval betaalt de werkgever meestal de schade. Bij verkeersongelukken kijken we naar verkeersfouten en rijgedrag. Fietsers en voetgangers zijn kwetsbare weggebruikers. Daarom hebben zij in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Na een medische fout betaalt een behandelaar soms de schade die ontstaat door peesletsel.

In alle gevallen is belangrijk dat voor een schadeclaim bewijs belangrijk is. Leg de omstandigheden van het ongeval, de schade, kosten en uw verwondingen goed vast. Bekijk hiervoor ook onze letselschade tips.

Peesletsel aan hand en vingers

Veel peesletsel ontstaat aan de handpalm. Een diepe snee/verwonding in de handpalm of in de palmzijde van de pols of vingers kan de pezen beschadigen. Het opensnijden van een broodje of verwijderen van een avocadopit met een mes veroorzaakt bijvoorbeeld vaak peesletsel. Voor het recht op een schadevergoeding is belangrijk dat een ander aansprakelijk is voor de verwonding. Als iemand een verwonding aan de handpezen oploopt door een mes bestaat soms recht op een schadevergoeding. Daarvoor is belangrijk dat het gaat om een arbeidsongeval.
Bij peesletsel dat ontstaat door een verkeersongeluk kijken we naar de geldende verkeersregels. Peesletsel ontstaat bij aanrijdingen bijvoorbeeld door snijwonden van een gebroken autoruit.

Schadevergoeding peesletsel

De letselschadevergoeding bestaat uit alle kosten en schade die door een ongeluk ontstaan. Bijvoorbeeld inkomensschade, medische kosten, het betaalde eigen risico, medische hulpmiddelen, kosten voor hulp in de huishouding, reis- en parkeerkosten en alle andere mogelijke kosten. Het is belangrijk dat u schade en kosten goed vastlegt. Dit voorkomt dat u uw schade niet kunt bewijzen.

Spierletsel en peesletsel ontstaan vaak samen. Deze verwondingen hebben soms ingrijpende gevolgen voor ons lichaam. Bij beide vormen van letsel komen daarom ook vaak kosten van fysiotherapie of verblijf in een revalidatiecentrum aan de orde. Ook deze kosten betaalt de aansprakelijke veroorzaker.

De schadevergoeding bestaat daarnaast uit smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed, ongemak, depressieve gevoelens, lijden en afname van plezier in het leven. Voor de hoogte van het smartengeld is de ernst van het letsel belangrijk. Ook is van belang welke invloed het letsel op het leven van het slachtoffer heeft. Bekijk onze smartengeld voorbeelden voor meer inzicht in uw smartengeld claim.

Persoonlijk advies en overleg

Om direct helderheid te krijgen over uw schade neemt u contact op met onze specialisten. Als u vertelt wat u is overkomen, krijgt u meestal direct een persoonlijk advies. Zo weet u waar u aan toe bent. Bel naar 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief