U krijgt een schadevergoeding voor voetletsel als een ander uw voetletsel veroorzaakt.
Voetletsel door een arbeidsongeval, aanrijding of ander ongeval leidt tot schade en kosten. Bijvoorbeeld als u tijdelijk niet werkt, sport of bijdraagt in de huishouding. Medische behandeling, hulpmiddelen, revalidatie, reizen en parkeren kosten geld. Deze letselschade die ontstaat door voetletsel betaalt de aansprakelijke partij. Een schadevergoeding moet u vaak afdwingen. Met professionele hulp staat u sterker en vergroot u uw kansen op een rechtvaardige schadevergoeding. Wij kunnen uw schade meestal kosteloos voor u claimen. Dit betekent dat uw schade van A tot Z wordt afgehandeld. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.
Aansprakelijkheid voetletsel
We kijken voor het recht op een schadevergoeding naar de manier waarop de schade ontstond.
In veel gevallen ontstaat letsel aan voeten door vallen, struikelen of verstappen. Als er sprake is van een gevaarlijke situatie betaalt de veroorzaker van het gevaar de schade.
Bij voetletsel door een aanrijding of ander verkeersongeval kijken we naar de verkeersregels.
Als voetletsel ontstaat bij een arbeidsongeval betaalt de werkgever vaak de schade. Bijvoorbeeld als de werkgever onvoldoende oog heeft voor struikelgevaar, veilig tillen, veilig werken met een hef- of reachtruck of een opgeruimde werkplek.
De grens voor aansprakelijkheid voor letsel aan een voet dat ontstaat tijdens een sport of spel is hoog. Alleen als een overtreding/gedraging de normale regels van het spel ver te buiten gaat, bestaat er recht op vergoeding van schade.
Schadevergoeding voetletsel
Uitgangspunt van de vergoeding is dat alle schade vergoed wordt. Denk bijvoorbeeld aan inkomensschade, medische kosten, reis- en parkeerkosten etc. Alle kosten en schade die door het ongeval ontstaat, komt voor vergoeding in aanmerking. Ook vergoedt de aansprakelijke partij medische hulpmiddelen waaronder aangepast schoeisel en andere voorzieningen. Leg uw schade en kosten goed vast. Dit voorkomt bewijs problemen. U moet u schade namelijk aantonen.
De aansprakelijke partij betaalt ook smartengeld. Smartengeld vergoedt onder andere pijn, leed en afname van plezier in het leven. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen die letsel en (tijdelijke) beperkingen die voetletsel betekent voor uw sociale leven, hobby’s en gezinsleven. De hoogte van het smartengeld hangt af van de ernst van het letsel.
Laat uw voetletsel behandelen
Het is belangrijk dat u altijd een dokter bezoekt. Als complicaties ontstaan doordat uw voetletsel niet is onderzocht en behandelt, draagt u mogelijk zelf een deel van de schade. Bovendien legt een bezoek aan een arts belangrijk bewijs vast. De aantekeningen die de dokter maakt over de verwonding van uw voet toont aan wanneer en hoe uw letsel ontstond
Voetletsel is voor diabetes patiënten bijzonder risico vol. Voor deze groep geldt zeker dat het bezoeken van een dokter bij mogelijk voetletsel belangrijk is.
Persoonlijke advies
Het bespreken van uw schade geeft direct inzicht in uw rechten en mogelijkheden. Neem contact op. Een eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Wij helpen u graag verder. Bel naar 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Stuur ons uw contactgegevens via het onderstaande formulier als u wilt dat wij contact met u opnemen.