Soorten letselschade

Kruisbandletsel

Als u kruisbandletsel oploopt door toedoen van een ander krijgt u een schadevergoeding. Bijvoorbeeld als u een gescheurde kruisband of andere schade oploopt aan uw kruisband bij een ongeluk, aanrijding of tijdens het werk.

Kruisbandletsel ontstaat vaak bij het sporten. Daarnaast kan bij een arbeidsongeval, aanrijding of ander ongeluk schade aan een kruisband ontstaan. U kunt uw letselschade door kruisbandletsel in veel gevallen gratis laten claimen. De partij die uw schade betaalt, betaalt ook uw kosten voor juridische hulp.

Kruisbandletsel na een aanrijding of arbeidsongeval

Na een aanrijding of ander verkeersongeluk beoordelen we aan de hand van de verkeersregels wie aansprakelijk is voor de schade van het ongeluk. Aangerende fietsers en voetgangers krijgen bijna altijd tenminste een deel van de schade vergoed. Ook als zij zelf een ongeluk veroorzaken.

Bij een arbeidsongeval geldt dat de werkgever werknemers moet beschermen tegen letsel en schade. Dit noemen we de zorgplicht van de werkgever. Loopt iemand schade op tijdens het werk dan betaalt de werkgever meestal de schade.

Kruisbandletsel, schadevergoeding Kruisbandletsel, schadeclaim Kruisbandletsel, letselschade kruisband

Kruisbandletsel sport en spel

Een voetbalknie, gescheurde kruisband en ander knieletsel ontstaat regelmatig bij het sporten. In aantallen ontstaan de meeste kruisbandblessures bij voetbal en zaalvoetbal. Maar de kans op schade aan de kruisbanden is bij skiën het grootst. Als er bij het oplopen van een blessure een tegenstander of tegen- of medespeler of andere piste gebruiker is betrokken, bestaat er mogelijk recht op een schadevergoeding. De grens voor aansprakelijkheid is bij sport en spel schade hoog. Een schadeclaim is alleen mogelijk als iemand alle piste- of spelregels ver te buiten gaat.

Schadevergoeding kruisbandletsel

Bij kruisbandletsel duurt de revalidatie vaak lang. Fysiotherapie is meestal belangrijk in het revalidatietraject. Het herstel is niet in alle gevallen volledig. Regelmatig zijn klachten en beperkingen blijvend. Een reconstructieve operatie waarbij een nieuwe kruisband wordt ingebracht kan nodig zijn voor het herstel. Letsel aan kruisbanden beperkt het slachtoffer in zijn professionele en sociale leven. Hierdoor ontstaat schade. Denk bijvoorbeeld aan gemist inkomen. Daarnaast zijn er de kosten voor medische behandeling, reizen, revalidatie, hulpmiddelen, hulp in de huishouding extra kinderopvang, het uitlaten van de hond etc. De hoogte van de letselschadevergoeding bij kruisbandletsel is afhankelijk van de schade. Uitgangspunt is dat de aansprakelijk partij alle schade en kosten betaalt.

De vergoeding bestaat bovendien uit smartengeld. Smartengeld vergoedt pijn, leed, ongemak, afname van levensplezier en andere emotionele schade. De hoogte is afhankelijk van de ernst van het letsel en de invloed van het letsel op het leven van het slachtoffer. Bekijk onze smartengeld voorbeelden voor meer inzicht in uw claim.

Persoonlijk advies

Wilt u persoonlijke informatie over letsel? Het bespreken van uw letsel helpt u vaak direct verder. Onze letselschade specialisten bespreken graag met u wat u is overkomen. Dit is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met 0800-4455000 of stuur een e-mail naar info@hijink.com. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Gebruik dan het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief