DAS meldt toename fietsongevallen

Op 3 juni 2024 (World Bicycle Day) publiceerde verzekeraar DAS cijfers over het toegenomen aantal meldingen van fietsongevallen. Ten opzichte van dezelfde periode in 2023 is het aantal meldingen dat DAS ontving in 2024 met 14% toegenomen.

Uit de cijfers van DAS blijkt dus dat het aantal letselschadeclaims na een fietsongeval het afgelopen jaar sterk is toegenomen. Dezelfde stijging van 14 % zagen we ook al in 2023 ten opzichte van 2022. In 2019 werden 985 zaken met fietsers gemeld bij de verzekeraar. In 2023 was dit aantal met bijna een kwart toegenomen tot 1222. Het aantal fietsers op de spoedeisend hulp is de afgelopen 10 jaar met 40% toegenomen.

Daarnaast belanden steeds meer fietsers op de intensive care. Niet alleen lopen meer personen letsel op bij een ongeval met de fiets, maar ook de ernst van de letselschade lijkt dus toe te nemen.

DAS meldt toename fietsongevallen

Oorzaken toename fietsongevallen

Mogelijke oorzaken voor de toename van schadeclaims na een fietsongeval zijn de toegenomen verkeersdrukte, de hogere snelheid van e-bikes en fatbikes en afleiding in het verkeer. Ook het opvoeren van e-bikes en fatbikes speelt waarschijnlijk een rol bij het steeds grotere aantal fietsers dat gewond raakt in het verkeer.

Bronnen: DAS.nl en AD.nl

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief