Soorten letselschade

Gordelverwonding

Gordelverwonding ontstaat door de druk die een veiligheidsgordel veroorzaakt op het menselijk lichaam bij een verkeersongeluk met hoge snelheid.

Het dragen van een gordel is verplicht als deze aanwezig zijn in een auto. De gordel houdt de automobilist in zijn stoel. Bij een ongeluk met hoge snelheid veroorzaakt de druk van de auto gordel soms verwondingen. Dit noemen we gordelverwonding. Uiteraard voorkomt het dragen van een riem ernstige letselschade. Desondanks veroorzaakt het dragen van een gordel breuken in de borst, ribben en schouders en schaafwonden en verwonding aan de halsslagader, keel en wervelkolom.

Veel voorkomend letsel door het dragen van een autogordel is:

  • Borstkasletsel;
  • Letsel aan de buikholte;
  • Kneuzing of breuk van een sleutelbeen;
  • Kneuzing of breuk van ribben.

Aansprakelijkheid gordelverwonding

De veroorzaker van letsel en schade is aansprakelijk voor de schade. Een aansprakelijke partij betaalt de schade die hij of zij veroorzaakt. Bij verkeersongelukken kijken we om de aansprakelijkheid vast te stellen naar de geldende verkeersregels. Aan de hand hiervan stellen we vast hoe een ongeluk ontstaat.

Het slachtoffer bewijst dat er recht bestaat op een schadevergoeding. Bewijs vastleggen is daarom belangrijk. Dit geldt voor de wijze waarop het ongeluk ontstond, maar ook voor de schade. Bij riemverwonding is bezoek aan uw huisarts belangrijk om bewijs van het letsel vast te leggen.

Bekijk ook onze letselschade tips om uw kans op een eerlijke schadevergoeding te vergroten.

Gordelverwonding

Gordelverwonding en gordelkorting

Het dragen van een autogordel bij een ongeluk met hoge snelheid veroorzaakt soms verwondingen. Het niet dragen van een gordel is veel gevaarlijker. De kans op (ernstig) letsel neemt toe. Bovendien zal een deel van schade voor eigen rekening van het slachtoffer blijven. Een deel van de schade ontstaat door het niet dragen van een gordel. Deze schade betaalt de aansprakelijke partij niet. Het slachtoffer had deze schade kunnen voorkomen. Dat een deel van de schade voor eigen rekening komt als geen gordel wordt gedragen, noemen we gordelkorting.

Schadevergoeding gordelverwonding

Het slachtoffer met letsel door een gordel krijgt alle schade, kosten en gemiste inkomsten vergoed. De letselschadevergoeding bestaat onder ander uit gemist inkomen of omzet, kosten voor medische behandeling, kosten voor hulp in de huishouding, reis en parkeerkosten en alle andere mogelijke schadeposten. Het slachtoffer moet de schade bewijzen. Zorg daarom dat u vanaf het begin uw schade goed vastlegt. Dit voorkomt dat u geen bewijs heeft van uw schade.

Bovendien bestaat er recht op smartengeld. Smartengeld vergoedt de immateriële schade van een ongeluk. Bijvoorbeeld de geleden pijn, het ongemak, de onzekerheid en de depressieve gevoelens die ontstaan. We stellen de hoogte van het smartengeld vast aan de hand van smartengeld voorbeelden.

Laat uw letselschade claimen

Uw schade laten claimen door een professional is in veel gevallen kosteloos. Bovendien vergroot u uw kans op een eerlijke schadevergoeding. Ook als u uw schade niet door ons laat claimen, helpen onze specialisten u direct verder in een persoonlijk gesprek. Zorg dat u weet waar u recht op heeft. Een eerste gesprek is bovendien altijd gratis. Bel 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief