Ondernemingsrecht

Ondernemersloket Nijmegen

Ondernemersloket Nijmegen – Wilt u als ondernemer gratis juridisch, fiscaal, verzekeringstechnisch of bedrijfsmatig advies? Of gewoon overleggen over de juistheid van een beslissing, (het voorkomen van) een dreigend conflict dan wel weten of er alternatieven zijn? Maak dan gebruik van ons spreekuur voor ondernemers.

Als ondernemer is het verstandig goed beslagen ten ijs te komen. Inzicht in de juridische kant van het ondernemen is essentieel om succesvol te ondernemen. Het is aan te raden u goed te laten voorlichten.

Ondernemersloket Nijmegen

Tijdens het spreekuur kunt u al uw juridische of ondernemersvragen aan ons voorleggen. Dit kan gaan over bijvoorbeeld:

 • arbeidsrecht: ontslag (op staande voet), arbeidsongeval, arbeidsconflict of ziekte;
 • aansprakelijkheid: u bent of dreigt te worden aansprakelijk gesteld;
 • ondernemingsrecht: ik wil een vennootschap oprichten of beeindigen, ben ik als bestuurder aansprakelijk, ik ga samenwerken met iemand anders, hoe kan dat het best;
 • incasso: zijn er mogelijkheden om u geld te ontvangen, faillissement, beslagleggen
 • verzekeringsrecht: verzekeraar keert niet uit na schade, arbeidsongeschiktheidsverzekeraar wil niet betalen, ben ik aansprakelijk, welke verzekering moet is sluiten;
 • contractenrecht: moet ik algemene voorwaarden hebben, ik lijd schade door te late of onjuiste levering, moet ik afspraken vastleggen;
 • bestuursrecht: als ondernemer heeft u regelmatig met de overheid te maken bijvoorbeeld met betrekking tot vergunningen, subsidies of publiekrechtelijke gebruiksmogelijkheden.

Wat kunt u verwachten van ons ondernemers spreekuur

Alle juridische of ondernemersvraagstukken kunt u aan ons voorleggen. Omdat wij met veel extern deskundigen op allerlei vlakken samenwerken, kunnen wij eenvoudig advies inwinnen. Weten wij het antwoord niet direct of hebben wij extern advies nodig, dan bellen wij u op een later tijdstip terug.

Tijdens het adviesgesprek kunnen wij u adviseren over de te volgen weg, de do’s en don’ts. Wij helpen u een strategie te bepalen en adviseren over haalbaarheid, kosten en kansen. U krijgt een eerlijk advies zodat u een goede afweging kunt maken.

Tijdens het spreekuur is het niet mogelijk om inhoudelijk stukken te controleren, becommentariëren en/of schriftelijke stukken op te stellen. U dient hiervoor een aparte afspraak te maken en een opdracht te verlenen.

Wat kost een adviesgesprek

Het eerste gesprek tijdens het inloopspreekuur is volledig kosteloos. De maximale duur van het inloopspreekuur is 20 minuten.

Aanmelden Ondernemersloket Nijmegen

Iedere dag tussen 16:00 en 18:00 uur kunt u gebruik maken van het spreekuur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Het is voor ons prettig om te weten waar uw vraag over gaat. Zo kunnen wij de advocaat met het juiste specialisme inzetten. U krijgt daardoor deskundig en toegespitst advies.

Wilt u een ander tijdstip komen? Dat kan, u kunt dit aangeven bij de aanmelding met onderstaand formulier of telefonisch via 0800 – 44 55 000.

  Uw bedrijfsnaam
  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres
  Onderwerp
  Uw toelichting

  Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief