Oorsuizen door nekklachten

Tinnitus of oorsuizen door nekklachten, is het horen van niet extern aanwezige geluiden in één of twee oren of het hoofd. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord tinnire: rinkelen. Tinnitus ontstaat niet alleen door geluid, maar kan ook ontstaan bij nekletsel en/of hoofdletsel. Oorsuizen is een subjectieve aandoening, omdat alleen het slachtoffer de ruis waarneemt.

De meeste mensen ervaren door tinnitus een piep in de oren. Anderen horen bij tinnitus een fluitend, ruisend, zoemend of brommend geluid. Een ander woord voor het oorletsel is fantoomgeluid.

Oorsuizen door nekklachten

Oorsuizen ofwel tinnitus ontstaat door beschadiging van trilharen in het binnenoor. De beschadiging kan ontstaan door blootstelling aan geluid. Bij hoofdletsel of nekletsel door trauma is dezelfde beschadiging zichtbaar. Oorsuizen door whiplash letsel of andere vormen van nek- of hoofdletsel komt regelmatig voor. Oorsuizen is dus niet altijd het gevolg van blootstelling aan geluid, maar kan ook door een ongeval ontstaan.

Een onderzoek onder 2400 patiënten van een kliniek gespecialiseerd in de behandeling van tinnitus stelde vast dat het oorsuizen bij 297 (12,4%) van de 2400 patiënten het gevolg was van een ongeval.

Tinnitus bij whiplash

Tinnitus of oorsuizen bij whiplash of ander nek- of hoofdletsel erkent men niet altijd als ongevalsgevolg. In de letselschadepraktijk staan wij veel verkeersslachtoffers bij met whiplash klachten. Regelmatig ervaren whiplash slachtoffers ook oorsuizen. Het is belangrijk om te weten dat oorsuizen een gevolg kan zijn van een ongeval. In de afhandeling van de letselschade moet het oorsuizen bij whiplash namelijk worden meegenomen.

Oorsuizen door nekklachten, tinnitus bij whiplash, tinitus door nekletsel, tinnitus, oorsuizen, piep in oren, oorsuizen whiplash

Ernstig oorsuizen bij nekklachten na een ongeval

De Universiteit van Oregon en het Amerikaanse departement voor veteranen zaken onderzochten fantoomgeluiden. Het onderzoek ontdekte iets opmerkelijks. Namelijk dat personen die last kregen van tinnitus na een ongeval met hoofdletsel of nekletsel meer klachten ervaren. Het onderzoek vergeleek de groep met een groep personen waarbij tinnitus niet het gevolg is van een ongeval. Fantoomgeluid veroorzaakt in veel gevallen meer hinder en schade als de oorzaak een whiplash is.

Overleg met een letselschadespecialist

Benieuwd hoe onze letselschade advocaten u bij kunnen staan? Voordat wij adviseren en begeleiden beginnen we natuurlijk bij een kennismaking. Wij spreken graag met u af om te weten te komen waar u mee te maken heeft. Plan een afspraak op een van onze kantoren in door te bellen naar 0800 44 55 000.

Relevant

Whiplash|Smartengeld|Letselschade

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief