Juridische opleidingen

Business Law School

Wil je tijdens je studie alvast eens écht kennismaken met alle aspecten van de advocatuur en het runnen van een eigen onderneming? Ben je ambitieus, creatief en je bereid in te zetten? Maak kennis met HIJINK  Business Law School.

Waarom een Business Law School?

In het traditionele model wordt een advocatenkantoor gedreven door advocaten. Vaak zijn deze advocaten doorgegroeid van stagiair naar medewerker en vervolgens medevennoot. Steeds vaker wordt ingezien dat de “logische promotie” naar medevennoot ook andere kwaliteiten en vaardigheden vraagt, waar niet iedereen voor in de wieg is gelegd. Net als ieder ander bedrijf is een advocatenkantoor eigenlijk gewoon een onderneming. En als (ondernemingsrecht)advocaat of adviseur kun je ondernemers beter bijstaan als je weet wat er in een bedrijf speelt. De Business Law School biedt masterstudenten of net afgestudeerden de mogelijkheid om vanuit de praktijk kennis te maken met de advocatuur én het ondernemerschap. Kortom een unieke kans om je eigen interesses en vaardigheden te ontdekken en verder te ontwikkelen.

business law school arnhem nijmegen hijink

Hoe werkt het?

Samen met jouw team zet je een onderneming op of voort die zich bezighoudt met de adviseren van particulieren en ondernemers. Je bent onderdeel van een team dat moet samenwerken om de gestelde doelen te bereiken. Omdat de doelen zijn gestoeld op deskundigheid vanuit verschillende disciplines, sluit de achtergrond/opleiding van het team waarmee je samenwerkt hier zoveel mogelijk op aan.

Naast dat je intensief samenwerkt met je medestudenten word je begeleid door ‘supervisoren’. De supervisoren zijn allen werkzaam als advocaat, adviseur of advocaat-ondernemer bij HIJINK Advocaten.

Doel van de Business Law School

Het doel van de Business Law School is kennis te maken met alle facetten van het ondernemerschap en de advocatuur. Om dit concreet vorm te geven wordt van je verwacht dat je samen met je team aan de slag gaat met het ‘runnen van een ‘eigen bedrijf’ ‘De Rechtsbeschermer’. De doelstelling is het op een laagdrempelige wijze bijstaan van rechtzoekenden, zowel ondernemer als particulier.

Zowel tijdens de opstart als gaandeweg blijft de noodzaak bestaan dat je actief klanten aantrekt. Dit betekent dat je samen met medestudenten actief bent in het onderhouden van (zakelijke) relaties, opzetten van strategieën, schrijven van een businessmodel en het maken van afspraken. Hierbij zul je in onderling overleg taken moeten verdelen. Daarnaast is teamwork erg belangrijk.

Veel voorkomende vragen zijn:

 • moet ik personeel aannemen of zijn er alternatieven?
 • wat zijn de voordelen van een vof, eenmanszaak en BV?
 • hoe kan ik iemand ontslaan?
 • de debiteur wil niet betalen, wat nu?
 • wat gebeurt er bij faillissement?
 • kloppen mijn algemene voorwaarden?
 • ik word ontslagen, hoe pak ik dat aan?
 • ik ben ziek maar de bedrijfsarts vindt dat ik kan werken, wat te doen?
 • mijn verzekeraar wil niet uitkeren, en nu?

Solliciteren?

Wil je meer uit je studie halen en alvast bezig zijn in de praktijk? HIJINK Advocaten zoekt masterstudenten en/of HBO Recht/Bedrijfskunde/MER studenten of net afgestudeerden voor de Business Law School.

Law
Wij zijn op zoek naar ambitieuze jonge advocaten/bedrijfsjuristen in wording, die graag een kijkje in de keuken van de advocatuur willen nemen. Middels onze “HIJINK Business Law school” bieden wij jou de mogelijkheid om mee te draaien in een levendige advocatenpraktijk. Onder begeleiding van ervaren advocaten en juristen zul je gesprekken mogen voeren met klanten en uiteraard ook nauw worden betrokken bij het oplossen van uiteenlopende casuïstiek. Wij zijn niet op zoek naar een advocaat-stagiair, maar als de klik er is, dan sluiten wij een toekomstige baan als jongste advocatentelg binnen ons team niet uit.

Business
Wil je zelfstandig ondernemer worden of ambieer je een bestuurders/managementfunctie en lijkt het jou wat om een nieuwe bedrijfsactiviteit op poten te zetten, dan bieden wij jou die mogelijkheid. Door de oprichting van de “De Rechtsbeschermer” beogen wij op een laagdrempelige wijze particulieren en ondernemers te adviseren. Jouw taak is het uitdokteren van strategieën, opstellen van een business model, het leggen en onderhouden van contacten om dit tot een succes te maken.

Functieprofiel

 • enthousiast;
 • ambitieus.

Voel je er wat voor om onderdeel uit te maken van een team dat het succes van ‘De Rechtsbeschermer’ verder wil uitbouwen? Dan dagen wij jou uit om te solliciteren.

Je CV met motivatie kun je richten aan Oscar Hijink.

Onze specialisten

mr. O.A.M. Hijink
mr. M.P.H. van Maanen Winters
mr. M.A. Visser
C. Nieuwenhuis
M.A.H.J. van de Pol

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief