Het smartengeld bij PTSS vergoedt de pijn, het leed en het ongemak van een posttraumatische stressstoornis.

PTSS ontstaat na een traumatische ervaring. U krijgt een schadevergoeding en smartengeld als een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van de stoornis. PTSS komt veel voor bij politieagenten, brandweerlieden of militairen. Ook na een ongeluk ontstaat PTSS.

Hoeveel smartengeld bij PTSS

Hoeveel smartengeld u krijgt bij PTSS is afhankelijk van uw geval. De hinder en beperkingen die u persoonlijk ondervindt zijn bepalend. Soms is PTSS het gevolg van een ongeval waarbij ook ander letsel ontstaat. De hoogte van het smartengeld bij PTSS na een ongeval met letsel is ook afhankelijk van de ernst van het letsel. De hieronder genoemde bedragen geven inzicht in uw recht op smartengeld. Hieronder vindt u daarnaast ook voorbeelden van PTSS zonder letsel.

Bekijk ook onze andere smartengeld voorbeelden voor inzicht in uw smartengeld claim. Of neem contact op om uw letselschade gratis en vrijblijvend te bespreken met een specialist. Ook als u uw letselschade niet door ons laat afhandelen helpen wij u graag verder.

Letselschadevergoeding PTSS

Een letselschadevergoeding bestaat uit smartengeld en een vergoeding voor de materiële schade. De materiële schade bestaat uit alle kosten en schade. Bij PTSS letsel claimt het slachtoffer in de meeste gevallen de kosten van een psychische behandeling. Andere veel voorkomende schadeposten zijn bijvoorbeeld inkomensschade, kosten zonder nut (reizen, abonnementen en andere kosten waarvan u geen gebot heeft), reiskosten en kosten voor hulp in de huishouding. Hieronder staan alleen smartengeld bedragen. De totale letselschadevergoeding is hoger.

Smartengeld PTSS dodelijk ongeluk

Een vrachtwagenchauffeur raakt buiten zijn schuld betrokken bij een aanrijding. Zijn vrachtwagen botst met een personenauto. Twee inzittenden van de personenauto komen om het leven. De man ontwikkelt een posttraumatische stressstoornis. De man kan zijn beroep als vrachtwagenchauffeur niet meer uitoefenen. Ook deelname aan het verkeer is niet meer mogelijk. De man krijgt smartengeld ten hoogte van € 4.558,– voor de PTSS.

Smartengeld PTSS onterechte arrestatie

De politie houdt een man aan wegens verdenking van een mishandeling in de familiesfeer. De man vraagt om een arts vanwege zijn hartklachten en diabetes. De politie weigert een dokter te laten komen. De man had al psychische klachten. De man heeft een posttraumatische stressstoornis en beleeft voortdurend flashbacks naar zijn verblijf in de cel. De hoogte van het smartengeld voor de PTSS is € 9.051,–.

Smartengeld PTSS na aanrijding

Een vrouw wordt op de fiets aangereden door een auto. De vrouw loopt letsel op. Daarnaast ontwikkelt de vrouw een PTSS. De gevolgen van het ongeval hebben een grote impact op het leven van de vrouw. De vrouw krijgt een bedrag van € 14.466,– aan smartengeld.

Smartengeld PTSS na eenzijdig ongeval

Een man rijdt als passagier mee in een auto. De auto vliegt uit de bocht en belandt in een sloot. De inzittende heeft een hersenschudding en verwonding aan zijn hoofd. Daarnaast zijn er whiplash klachten. Bovendien heeft de man last van een posttraumatische stressstoornis. Voor zijn letsel krijgt de man een bedrag van € 34.666,-– aan smartengeld.

smartengeld ptss, hoogte smartengeld ptss, hoeveel smartengeld ptss

Smartengeld PTSS valse beschuldiging

Een forensisch psychiater werkt in de gevangenis. Hij wordt beschuldigd van het hebben van intensieve contacten met gevangenen. Waaronder lichamelijk contact. Er volgt een onderzoek. De man mag gedurende het onderzoek gedeeltelijk niet werken. Dit wordt ook in landelijke bladen bekend gemaakt. De man loopt hierdoor een posttraumatische stressstoornis op. De man krijgt voor het PTSS een smartengeld bedrag van € 41.871,–.

Hulp bij het claimen van smartengeld

Hulp bij het claimen van letselschade is meestal gratis. U krijgt zonder zorgen en werk een letselschadevergoeding. Een eerste gesprek is altijd gratis. Zorg dat u weet wat u mogelijkheden zijn. Bel naar 0800-4455000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres