Gezondheidsrecht

Wat is gezondheidsrecht? Het gezondheidsrecht richt zich vooral op de rechten van de patiënt, de zorgverlener en de kwaliteit van de zorg. Een centrale rol speelt hierbij de medische aansprakelijkheid.

Het gezondheidsrecht heeft raakvlakken met het strafrecht, bijvoorbeeld daar waar de hulpverlener optreedt zonder registratie op grond van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG).

Gezondheidsrecht voor u?

Binnen het gezondheidsrecht spelen ethiek en aansprakelijkheid een belangrijke rol. Er zijn veel wetten, regelingen en protocollen die hierop zien, zoals:

 • het medisch tuchtrecht;
 • de wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO);
 • de aansprakelijkheid van de arts;
 • (werk)protocollen.

Door de veelheid en versnippering aan regels is het gezondheidsrecht ingewikkelde materie. Onze gezondheidsrecht advocaten en adviseurs  beschikken over de kennis om u te adviseren en bij te staan in juridische procedures.

Ook interessant: Aansprakelijkheid bij medische fouten.

gezondheidsrecht en medische aansprakelijkheid, letselschade gezondheidsrecht, gezondheidsrecht advocaat,

Letselschade gezondheidsrecht

Letselschade is kortweg de schade die voortvloeit uit het letsel en bestaat uit iedere euro die u hierdoor moet uitgeven of mist. Het is een misverstand dat zwaarder letsel per se leidt tot een hogere schadevergoeding. De hoogte van de letselschadevergoeding is in grote mate afhankelijk van de persoonlijke situatie. Schade dient dus altijd individueel te worden vastgesteld. Om de letselschade te claimen, moet er wel een aansprakelijke partij zijn of een verzekering die de schade dekt.

Kosten letselschadespecialist

Omdat de letselschaderegeling een ingewikkeld en zakelijk proces is, terwijl u emotioneel betrokken en herstellende bent van het opgelopen letsel, adviseren wij u altijd hulp van een letselschade expert te zoeken. Ook de verzekeraar schakelt immers experts in die haar adviseren. De kosten van een gezondheidsrecht advocaat komen voor rekening van de aansprakelijke partij. Dit is wettelijk bepaald. Schakelt u ons in voor het verhalen van uw letselschade, dan brengt dat geen kosten of eigen bijdrage met zich mee. De kosten van onze hulp bij letselschade declareren wij rechtstreeks bij de aansprakelijke verzekeraar.

gezondheidsrecht, gezondheidsrecht advocaat, letselschade gezondheidsrecht, gezondheidsrecht advocaten, gezondheidsrecht advocatenkantoor

Informatie over letsel

Voor meer informatie over deze dienstverlening of een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met 0800 – 44 55 000.

Bij letselschade bezoeken onze specialisten u ook thuis. Omdat wij landelijk werken, woont er altijd een expert bij u in de buurt.

Relevante informatie

Smartengeld|Letselschade bedragen|Letselschadevergoeding

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief