Voorbeeld smartengeld oorletsel en gehoorschade: Oorletsel kan cosmetisch/ontsierend zijn, maar kan ook leiden tot oorsuizen/tinnitus, gehoorvermindering of zelfs volledige doofheid.

Bij oorletsel of beschadiging van uw gehoor heeft u recht op een letselschadevergoeding en smartengeld.

Inwendig oorletsel en uitwendig oorletsel

Bij oorletsel worden inwendig en uitwendig oorletsel onderscheiden. Uitwendig oorletsel is een beschadiging van het zichtbare gedeelte van een oor. Inwendig oorletsel is niet zichtbaar. Inwendig oorletsel leidt vaak tot gehoorproblemen. Beschadiging van het trommelvlies of de gehoorbeentjes in het binnenoor zijn voorbeelden van inwendig oorletsel.

Uitwendig letsel aan een oor kan soms door een plastische chirurgie hersteld worden. Inwendig letsel aan een oor en gehoorbeschadiging kan helaas niet altijd hersteld worden. Een hoorapparaat kan onder omstandigheden gehoorverlies compenseren.

Oorletsel en gehoorschade bij ongevallen en als beroepsziekte

Een doorgescheurde oorlel kan ontstaan als oorbellen worden gedragen bij een ongeval. Bij een verkeersongeval kan een airbag gehoorschade veroorzaken. Ook bij whiplash letsel kan oorsuizen/tinnitus ontstaan. Oorletsel en met name gehoorbeschadiging komt ook veel voor als beroepsziekte. Een houtbewerker, muzikant, metaalbewerker, bouwvakker, vrachtwagenchauffeur, politieagent en soldaat zijn voorbeelden van werknemers die regelmatig te maken hebben met schadelijke geluidsniveaus. Bij deze beroepen bestaat dan ook een (verhoogd) risico op gehoorbeschadiging.

Voorbeelden smartengeld oorletsel en gehoorschade

Een voorbeeld van smartengeld toekenning bij oorletsel is slechts een indicatie. Voor inzicht in uw recht op vergoeding van schade en smartengeld kunt u uw situatie vrijblijvend bespreken met één van onze letselschade experts. Wij gaan graag met u in gesprek.

De oor en gehoorbeschadigingen in de voorbeelden van smartengeldtoekenning zijn ontstaan door een ongeval, langdurige blootstelling aan geluid tijdens het werk of een medische fout.

Bij letselschade wordt tevens de geleden materiële schade vergoed. De hieronder genoemde bedragen betreffen alleen het smartengeld en niet de volledige letselschadevergoeding.

Voorbeeld smartengeld gehoorschade oorletsel, smartengeld oor, smartengeld gehoorschade, smartengeld oorletsel, indicatie smartengeld, doofheid, trommelvlies perforatie, letselschade oren, smartengeld oren, smartengeld, gehoorapparaat

Smartengeld litteken aan oor

Een 3 jarige jongen wordt door de hond van zijn oma in zijn oor gebeten. Het oor geneest goed. Er blijft wel een litteken achter op het oor. Het litteken is aan de achterrand van het oor is opvallend ontsierend. Bij het smartengeld wordt rekening gehouden met de onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen dat een ontsierend litteken aan een oor kan veroorzaken in de pubertijd. De rechtbank Zwolle kent € 5.281,– aan smartengeld toe voor het oorletsel.

Letsel aan trommelvlies

Het trommelvlies van een man wordt doorboort met een mascaraborsteltje. Dit gebeurt als de man zich omdraait en het borsteltje vlak bij zijn oor wordt gehouden. Het evenwichtsorgaan van de man raakt beschadigd. Hij loopt ook gehoorbeschadiging op. De man maakt 3 maanden gebruik van een rolstoel. Hij loopt daarna nog een maand op krukken. Ook moet de man gebruik maken van een gehoorprothese/hoorapparaat. Er wordt € 5.997,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld bij tinnitus/oorsuizen

Een cellist zit in een orkest 26 jaar lang voor de koperblazers. De koperblazers produceren zoveel geluid dat de man gehoorbeschadiging oploopt. Bij het orkest is bekend dat voor de koperblazers zitten tot gehoorverlies kan leiden. Er worden echter geen maatregelen genomen. De man wordt door de gehoorbeschadiging beperkt in de uitoefening van zijn beroep als muzikant. Ook de kwaliteit van zijn dagelijks leven neemt af. Het gerechtshof in Arnhem kent een bedrag van € 11.338,– aan smartengeld toe voor de tinnitus die de man opliep.

Smartengeld tinnitus door lawaai op het werk

Een medewerker van een timmerfabriek heeft zijn werkplaats direct naast de zagerij. Hij staat lange tijd bloot aan veel geluid. De man draagt geen gehoorbescherming. Door de blootstelling aan lawaai tijden zijn werk ontstaat ernstige gehoorschade. De man heeft voortdurend last van oorsuizen en een bijzonder irritante hoge fluittoon. De man raakt 80 tot 100 % arbeidsongeschikt. Voor het oorsuizen wordt € 22.242,– aan smartengeld toegekend.

Smartengeld oorletsel door medische fout

Een zeven maanden zwangere vrouw krijgt gentamycine toegediend vanwege een urineweg- en nierbekkenontsteking. De stof komt echter bij haar ongeboren kind. Het ongeboren kind blijkt bij geboorte doof aan beide oren. Het kind krijgt een bedrag van € 74.394,– aan smartengeld toegekend.

Uw letselschade bespreken

Onze aanpak bij letselschade is persoonlijk en deskundig. Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek over uw persoonlijke situatie. Bel 0800-4455000 voor het maken van een afspraak. Ook voor een vraag over onze dienstverlening staan wij u graag te woord.

Relevante informatie

Letselschade|Smartenegeld|Smartengeld hoofd- en hersenletsel

Contact

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres