Aansprakelijkheid voor uitzendkrachten

Aansprakelijkheid voor uitzendkrachten : Als inlener én uitlener van een arbeidskracht heeft u als werkgever een zorgplicht voor de veiligheid van een uitzendkracht. Hoe ver gaat deze?

In de voorlichtingsbijeenkomst “Aansprakelijkheid voor uitzendkrachten” wordt ingegaan op de zorgplicht van de werkgever ter voorkoming van arbeidsongevallen met letselschade of materiële schade. Het uitzendburo als formeel werkgever en de inlener als materieel werkgever. Op beiden rust een zorgplicht betreffende de veiligheid van medewerkers op de werkvloer. Deze zorgplicht gaat over de omstandigheden waaronder gewerkt wordt, het materieel dat wordt gebruikt, maar ook de te geven instructies en controle op naleving. Hoe zit dat met een ongeval buiten werktijd of tijdens woon-werkverkeer? Wat nu als een werknemer letselschade oploopt en werkzaam was op een bouwproject van een hoofdaannemer? Wie is waarvoor verantwoordelijk?

Aansprakelijkheid voor uitzendkrachten
Aansprakelijkheid voor uitzendkracht

Voorlichtingsbijeenkomst aansprakelijkheid voor uitzendkracht Arnhem

In samenwerking met Werkwijzer Nijmegen organiseert HIJINK Advocaten een ontbijtsessie toegespitst op aansprakelijkheid voor uitzendkrachten. Aan de orde komt het stukje dwingende wetgeving waar iedere werkgever mee te maken heeft. Hoe ver gaat de zorgplicht van de werkgever? Maar ook komen veel gehanteerde doorleen en uitleen constructies binnen aanneming aan bod. Hoe verschuift de zorgplicht in situaties van aanneming van werk onder een hoofdaannemer of onderaannemer? Tenslotte kort de aansprakelijkheid aan de orde voor ZZP-ers, vrijwilligers en andere medewerkers/ondergeschikten.

Locatie en programma Aansprakelijkheid voor uitzendkrachten Arnhem

Inloop vanaf 07:30 uur, waarbij koffie/thee en een ontbijtje voor u klaar staan. De voorlichting start om 08:00 uur en is om 09:00 afgelopen.

Allereerst zal Olivier Lemckert van Werkwijzer BV ingaan op de uitzendovereenkomst tussen uitlener en inlener. Daarna zal Oscar Hijink u bijpraten over Werkgeversaansprakelijkheid voor uitzendkrachten bij arbeidsongevallen.

De locatie van de ontbijtsessie:

Arnhem: 17 april 2018 (Onderlangs 1)

Aanmelden ontbijtsessie Aansprakelijkheid voor uitzendkrachten in Arnhem

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief