Gewicht en accelaratie van elektrische voertuigen zorgt voor meer letselschade

Gewicht en accelaratie van elektrische voertuigen zorgt voor meer letselschade: Onderzoeksbureau Trend-RX wijst op een afname van de verkeersveiligheid door de toename van het aantal elektrische voertuigen op Nederlandse wegen. Electrische auto’s zijn gemiddeld genomen zwaarder en trekken sneller op. Door de toename van het gewicht en het accelaratievermogen neemt de kans op aanrijdingen, schade en letsel toe.

De accu van een elektrisch voertuig zorgt voor een flinke toename van het gewicht van een voertuig. Bij een aanrijding is de impact daarom groter. Sneller optrekken betekent bovendien minder tijd om te reageren. Volgens het onderzoek neemt het aantal schadeclaims toe door de elektrificatie van het Nederlandse wagenpark en is er bij een aanrijding bovendien sprake van meer schade en een grotere kans op gewond te raken.

Gewicht en accelaratie van elektrische voertuigen zorgt voor meer letselschade

Elektrische auto gemiddeld 600 kilo zwaarder

Een elektrische auto is gemiddeld 600 kilo zwaarder. Volgens het Belgische instituut voor verkeersveiligheid VIAS neemt de kans op het overlijden van een zwakke verkeersdeelnemer bij een aanrijding door deze extra massa met 50% toe.

Kleine elektrische auto’s

Onderzoekers wijzen er op dat het niet alleen gaat om grotere elektrische auto’s. Een elektrische Fiat 500 is ruim 400 kilo zwaarder dan een Fiat 500 met een verbrandingsmotor. Stadsauto’s met een elektrische aandrijving accelereren bovendien gemiddeld 22 procent sneller. De tijd die nodig is om te reageren op een onverwachte gebeurtenis neemt hierdoor gemiddeld met 2 seconden af.

Bespreek een aanrijding met een elektrische auto

U weet direct wat uw mogelijkheden zijn door uw schade te bespreken met een van onze specialisten. Neem contact op. Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres


  Bron: www.bnr.nl

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief