Letselschade

Letselschadehulp

Door letselschadehulp in te schakelen krijgt u moeiteloos de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Schade zelf afhandelen is lastig. Uw tegenpartij is meestal een deskundige verzekeraar met diepe zakken. Door gebruik te maken van gratis letselschadehulp vergroot u uw kans op een letselschadevergoeding.

Kosten letselschadehulp

Wat kost letselschadehulp? In de wet staat dat de veroorzaker van schade de kosten betaalt die u maakt om uw schade te verhalen. Dit noemen we buitengerechtelijke kosten. Hieronder vallen ook de kosten van een belangenbehartiger. Letselschadehulp is daarom meestal helemaal gratis. U betaalt ook geen voorschot.

letselschadehulp, kosten letselschadehulp, letsel schade hulp, letselschade hulp, wat is letselschadehulp

Waarom een specialist inschakelen?

Bij letselschade is het belangrijk dat u inzicht heeft in alle aspecten van uw zaak. Denk bijvoorbeeld aan het causaal verband (is uw letsel het directe gevolg van het ongeluk?), de rekenrente (hoeveel geld moet er nu worden betaald om uw toekomstige schade te dekken?) en verjaring (na een bepaalde periode kunt u uw schade niet meer opeisen).

Een letselschadevergoeding is bovendien van belang voor uw belastingaangifte en uw recht op toeslagen en andere voorzieningen.

Een specialist die namens u het overzicht bewaart en de gevolgen overziet van uw keuzes zorgt dat u een optimaal resultaat bereikt.

Wat houdt onze letselschadehulp in?

Door onze letselschadehulp wordt uw schade van A tot Z voor u afgehandeld. HIJINK is al meer dan 25 jaar actief als letselschadehulp. Uw schade wordt in goed overleg voor u afgehandeld. U kunt rekenen op onze kennis en ervaring om een optimaal resultaat te bereiken. De afhandelingen van uw schade volgt meestal het volgende stappenplan:

  • Inventarisatie en beoordeling van de aansprakelijkheid;
  • Aansprakelijkstelling van uw tegenpartij en vaststelling van de aansprakelijkheid;
  • Voor lopende kosten en vaststaande schadeposten kunt u een voorschot krijgen als de aansprakelijkheid vaststaat;
  • Berekenen van de schade en het smartengeld;
  • Onderhandelen of procederen;
  • Vastleggen van de gemaakte afspraken in een vaststellingsovereenkomst.

Wat kan ik zelf doen?

Voor uw schadeclaim is bewijs belangrijk. Bewijs welk letsel u opliep, bewijs van uw schade en kosten en bewijs van de manier waarop het ongeluk ontstond. Daarom is het belangrijk dat u bij letselschade de volgende tips volgt:

  • Bezoek zo snel mogelijk na een ongeluk uw huisarts of een specialist: Hiermee legt u vast welke verwonding u opliep. Dit is in alle letselzaken belangrijk bewijs;
  • Verzamel bewijs: vul het schadeformulier zorgvuldig in (na een aanrijding), maak foto’s van de plaats van het ongeluk en de gevolgen, vraag getuigen om contact informatie en vervolgens om een verklaring op te stellen;
  • Leg uw schade en kosten vast: bewaar bonnen, facturen en offertes, houd een overzicht bij van uw behandelingen, uw reistijd en van al uw uitgaven.

Gratis letselschadehulp

Het bespreken van uw recht op een schadevergoeding helpt u direct verder. Wij kijken graag wat uw mogelijkheden zijn. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier voor een terugbelverzoek.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief