Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds Motorverkeer keert schade uit aan verkeersdeelnemers als er geen aansprakelijke verzekeraar is. Denk aan het geval waarin de veroorzaker van een ongeval onverzekerd of onbekend is.

Ook als de veroorzaker van een ongeval na het ongeval doorrijdt, biedt het waarborgfonds een oplossing. Door een beroep te doen op het waarborgfonds wordt voorkomen dat een slachtoffer van een verkeersongeval schade niet vergoed krijgt.

Schadevergoeding Waarborgfonds Motorverkeer

Om aanspraak te maken op een uitkering van het Waarborgfonds Motorverkeer dient aan de volgende voorwaarden te zijn voldaan:

 • De schade moet veroorzaakt zijn door een motorvoertuig. Of een aan een motorvoertuig gekoppelde aanhanger;
 • Het moet zeker zijn dat niet u, maar een (onbekende of onverzekerde) tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden voor de schade.

Het Waarborgfonds Motorverkeer wordt gefinancierd door de vereende verzekeraars. De financiering van het waarborgfonds komt daarom van verzekerden. De aanwezigheid van het waarborgfonds voorkomt dat individuen met schade blijven zitten die niet vergoed wordt door een verzekeraar.

waarborgfonds motorverkeer, stichting waarborgfonds motorverkeer

Waarborgfonds Motorverkeer

Voor de letselschade praktijk is de ontwikkeling in het aantal schademeldingen en het soort melding relevant. De kwaliteit van de afhandeling van letselschade zaken gaat ons nauw aan het hart, maar belangrijker nog is een veiligere woon en werkomgeving en een toename van de verkeersveiligheid. Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft onlangs haar jaarcijfers gepresenteerd. Het aantal schademeldingen is afgenomen in alle categorieën. Het Waarborgfonds Motorverkeer keerde in 2018 een totaal bedrag uit van € 57.546.000,–. Van het waarborgfonds wordt in de praktijk dus relatief veel gebruik gemaakt.

Het aantal meldingen van letselschade is in 2018 gestegen ten opzichte van 2017. Deze ontwikkeling komt overeen met de algemene ontwikkeling van de verkeersveiligheid.

De afname van ongevallen zonder letselschade wordt onder andere verklaard door de technologische vooruitgang. Parkeersensoren en andere technische hulpmiddelen zijn steeds algemener beschikbaar. Het aantal ongevallen neemt hierdoor af. Laten we hopen dat de techniek binnen afzienbare tijd ook een positieve invloed heeft op het aantal ongevallen met letselschade. Deze positieve ontwikkeling is te verwachten gezien de toename van het aantal zelfrijdende auto’s en de intelligente technologieën die hiervoor ontwikkeld worden.

Letselschade bij een verkeersongeluk, veroorzaker onbekend of onverzekerd

Heeft u letselschade opgelopen veroorzaakt door een motorrijtuig, maar is deze onbekend of onverzekerd. Neem dan contact op met onze letselschade advocaten of letselschadespecialisten voor de mogelijkheden. Bel vrijblijvend 0800-4455000. U kunt ook onderstaand u gegevens achter laten. Op werkdagen streven wij na u binnen 15 minuten terug te bellen.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief