Letselschade behandelaar veroordeeld tot 14 maanden cel

De rechtbank in Almelo heeft Enschedese letselschade behandelaar Bektas K veroordeeld tot 14 maanden cel vanwege een poging om verzekeraar ASR op te lichten en het verduisteren van duizenden euro’s van zijn cliënten.

Om het publiek te beschermen tegen de malafide praktijken van de letselschade behandelaar wordt Bektas K in het vonnis met zijn volledige naam genoemd. Dit is een weinig voorkomende maatregel waaruit blijkt hoe ernstig de rechtbank het handelen van de letselschade behandelaar vindt. De naam van een verdachte of veroordeeld persoon wordt normaal niet genoemd in een vonnis. Het noemen van de volledige naam in het vonnis is bedoeld om te zorgen dat deze man niet meer slachtoffers maakt en om recidive te voorkomen.

Letselschade Raad, NIVRE en NOVA

Misstanden komen helaas voor binnen de letselschade. Letselschade behandelaar is een vrij beroep. Iedereen mag zich letselschade specialist noemen en namens cliënten schade claimen. Advocatenkantoren en letselschade advocaten zijn gebonden aan de regels van de Orde van Advocaten. Dit geldt ook voor letselschade juristen werkzaam bij een advocatenkantoor. Veel letselschadebureaus verbinden zich bovendien vrijwillig aan een organisatie die toeziet op de kwaliteit van hun dienstverlening, zoals de Letselschade Raad. Helaas is er ook een groep letselschade behandelaars en bureaus die niet gebonden zijn aan kwaliteitseisen van een externe organisatie. Deze ‘letselschade cowboys’, waaronder ook de veroordeelde letselschade behandelaar valt, zorgen helaas voor veel schade en ellende.

Letselschade behandelaar veroordeelt tot 14 maanden cel

Een betrouwbare letselschade specialist kiezen

Veel letselschadebureaus handelen uw schade eerlijk en naar behoren af. De betrouwbaarheid van deze partijen blijkt onder andere uit lidmaatschappen. Diverse organisaties stellen regels op voor de afhandeling van schade en houden toezicht op het handelen van advocaten en schadebehandelaars. Lidmaatschap van een letselschade specialist van de Letselschade Raad, het NIVRE en/of de Nederlandse Orde Van Advocaten (NOVA) biedt voor de cliënt een stok achter de deur.

Advocaat als letselschade behandelaar

De Letselschade Raad zet zich in voor de kwaliteit van dienstverlening bij de afhandeling van letselschade. Lidmaatschap is vrijwillig. Ook onze advocaten, juristen en ons kantoor voldoen aan de vereisten van de Letselschade Raad. Bovendien is Hijink Advocaten een advocatenkantoor en lid van de NOVA. De regels van de NOVA gelden altijd voor alle advocaten en advocatenkantoren.

Het inschakelen van een advocatenkantoor om uw schade af te handelen, betekent dat u bij klachten sterk staat. De voorzitter van de (plaatselijke) Orde noemen we de Deken. Het is eenvoudig om te klagen over een advocaat bij de Deken. De Deken zal u zelfs helpen uw klacht te formuleren. Ook kan de Deken namens u bemiddelen bij een geschil met een advocaat. De Deken en de Orde kunnen ook sancties opleggen aan een advocaat. In het ergste geval wordt een advocaat van de rol geschrapt. Dit betekent dat de advocaat geen advocaat meer mag zijn. Letselschade laten afhandelen door een advocatenkantoor betekent dat u bij een meningsverschil met uw behandelaar altijd sterk staat.

Hoogste schadevergoeding van Nederland

De veroordeelde letselschade behandelaar kwam eerder in het nieuws. De letselschade behandelaar bestickerde zijn auto in 2019 met het bedrag dat volgens hem de hoogste schadevergoeding in de Nederlandse geschiedenis was. Op deze actie kwam veel kritiek. De genoemde schadevergoeding van € 800.000,– is namelijk niet uitzonderlijk hoog.

Een schadevergoeding van 8 ton betekent dat het slachtoffer 8 ton aan schade opliep. Bij ernstig letsel en blijvende beperkingen is een schadevergoeding van 8 ton niet uitzonderlijk. De hoogte van de schadevergoeding zegt derhalve meer over de ernst van het letsel dan over de inspanningen en het succes van de gemachtigde van het slachtoffer.

Daarbij is ook van belang dat dergelijke bedragen over het algemeen vertrouwelijk zijn. Partijen spreken af dat de inhoud van de gesloten overeenkomst vertrouwelijk is. Over de hoogte van de meeste schadevergoedingen is derhalve niets bekend.

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief