Letselschade C8 omwonenden DuPont Dordrecht

letselschade C8. De omwonende van de DuPont fabriek te Dordrecht stellen te worden blootgesteld aan chemische stoffen waaronder C8 en hebben daardoor letsel opgelopen.

Dit artikel beschrijft de zaak letselschade C8, de gevolgen van blootstelling aan chemische stoffen voor omwonende van een Dupont fabriek.

Letselschade C8 Dupont Dordrecht

Het gaat om de stof C8. DuPont heeft bij de productie van Teflon tot 2012 de chemische stof C8 gebruikt. De stof C8 kan vermoedelijk een rol spelen bij het ontstaan van o.a. leverkanker, nierkanker, zaadbalkanker en blaaskanker. Ook is jarenlang DMAc (Dimethylacetamide) bij de productie van Lycra door DuPont gebruikt. De stof DMAc kan vermoedelijk een rol spelen bij het ontstaan van o.a. zwangerschapsproblemen en baarmoederhalskanker.

Letselschade C8 door chemische stof C8 Dupont te Dordrecht.

Hoge concentraties C8 bij bloedtest

In bloedtesten van omwonende die al jaren in de uitstoot van een DuPont fabriek hebben gewoond zijn hoge concentraties van de chemische stof C8 vastgesteld. Het is nog onduidelijk of de fabrieken van DuPont in Dordrecht en in Sliedrecht jarenlang een hogere C8 uitstoot hebben gehad dan de grenswaarde die door het RIVM is vastgesteld. Werknemers en duizenden mensen die in omgeving woonachtig zijn, kunnen hierdoor gezondheidsklachten oplopen.

In Nederland wordt onderzoek naar de eventuele gevolgen voor de gezondheid van omwonenden en (ex-)werknemers van de fabriek in Dordrecht gedaan. Chemours zal als eigenaar van DuPont het bloedonderzoek van alle werknemers financieren.

Schadevergoeding omwonenden fabriek Dupont Dordrecht

Als omwonenden of (ex-)werknemers gezondheidsklachten hebben opgelopen als gevolg van de blootstelling aan de chemische stoffen C8 en DMAc tijdens het werken bij DuPont of als omwonende, dan kan een schadevergoeding bij DuPont geëist worden. Voorlopig is het onderzoek nog in volle gang en bestaat er geen helderheid over de blootstelling en de gevolgen van C8.

Letsel door blootstelling aan een chemische stof

Bent u blootgesteld aan de chemische stof C8 of een andere stof en heeft u letselschade opgelopen. Bel voor vrijblijvend letseladvies met een specialist: 0800-44 55 000.

Door: mr. M.A. (Mark) Visser, advocaat letselschade NIVRE

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief