Letselschade

Whiplash letsel

Verwaarloosde whiplash

Een verwaarloosde whiplash is whiplash letsel dat onbehandeld is gebleven.

Wat is een verwaarloosde whiplash? Een verwaarloosde whiplash is onbehandeld whiplash letsel. Een whiplash is niet zichtbaar op een röntgenfoto of scan. Als een whiplash niet wordt gediagnostiseerd, wordt deze ook niet behandeld. Bovendien spelen whiplash klachten vaak pas na verloop van tijd op. In dat geval is directe behandeling ook niet mogelijk. Het uitblijven van behandeling van de whiplash klachten is niet goed voor het herstel. Blijft behandeling van whiplash letsel uit dan spreken we van een verwaarloosde whiplash.

Psychosociale problemen en whiplash

Psychosociale problemen zijn negatieve invloeden van binnen (psychisch) en buiten (sociaal). Bij whiplash spelen psychosociale problemen een belangrijke rol. Media aandacht voor whiplashklachten leidt tot meer en langdurigere whiplash klachten. In sommige landen (bijvoorbeeld Griekenland en Thailand) komen chronische whiplashklachten bijvoorbeeld niet of nauwelijks voor.

verwaarloosde whiplash, verwaarloost whiplash letsel, wat is een verwaardeloosde whiplash
Whiplash letsel is niet waarneembaar op foto’s of scans en is daarom moeilijk vast te stellen.

Schadevergoeding verwaarloosde whiplash

Het grote probleem van de schadeclaim bij whiplash letsel is dat, zoals hierboven al aangegeven, een whiplash niet medisch aantoonbaar is. Een whiplash is niet zichtbaar op een foto of scan. We zeggen daarom dat whiplashklachten niet medisch objectiveerbaar zijn. De klachten die de persoon ervaart zijn niet direct te verklaren door hetgeen medisch waarneembaar is. Daarom ontstaat er vaak een discussie over het causaal verband. De aansprakelijke verzekeraar neemt dan het standpunt in dat de whiplashklachten niet door het ongeluk zijn veroorzaakt. Deze discussie over het causaal verband zien we ook vaak bij onbehandeld whiplash letsel.

Klachten verwaarloosde whiplash

De klachten van verwaarloost whiplash letsel zijn onder andere nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en problemen met het zicht en de concentratie.

Gratis rechtsbijstand whiplash letsel

Schakel een gratis rechtsbijstandverlener in om uw schade af te handelen, zo krijgt u een rechtvaardige schadevergoeding. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Het bespreken van uw schade geeft u direct duidelijkheid over uw rechten. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief