Minder ongevallen door beperkt rijbereik elektrische auto – range anxiety

Range anxiety is de angst dat een elektrische auto de bestemming niet haalt. Deze angst dat de actieradius van een elektrische auto niet groot genoeg is, zorgt dat mensen zuiniger en voorzichtiger gaan rijden.

De kans op een ongeluk met een elektrische auto is door range anxiety kleiner ten opzichte van een auto met een verbrandingsmotor.

Uit onderzoek van het Britse Transport Research Laboratory (TRL) blijkt dat de beperkte actieradius van een elektrische auto waarschijnlijk zorgt voor veiliger rijgedrag en minder verkeersongelukken.

range anxiety, wat is range anxiety

De actieradius van een elektrische auto is beperkt. De angst dat de auto onderweg stil valt, zorgt er voor dat mensen voorzichtiger rijden. Het aanpassen van het rijgedrag om het verbruik van de auto te beperken, heeft een gunstig effect op de verkeersveiligheid. Range anxiety verlaagt de kans dan mensen bij een ongeval betrokken raken.

De actieradius van een electrische auto wordt echter steeds groter. De vraag is dan ook hoelang de angst voor een lege accu nog een rol speelt.

Bron: The Times

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief