Personenschade

Wat is personenschade? Personenschade is elke vorm van lichamelijk en geestelijk letsel die een persoon oploopt. bij personen schade schakelt u kosteloos een advocaat in om uw schade af te handelen.

Personenschade is schade aan personen, oftewel lichamelijk en geestelijk letsel. We onderscheiden twee soorten schade en schadevergoeding voor personenschade:

 • Letselschade: de schade, lichamelijk of geestelijk letsel, die een persoon oploopt door schuld van een ander;
 • Overlijdensschade: de schade van nabestaanden opgelopen door het overlijden van een dierbare door schuld van een ander.

Personenschade onderscheiden we ook van zaakschade. Zaakschade is schade aan bezittingen. Bij veel ongevallen ontstaan beide soorten schade. De schade kan op veel manieren ontstaan, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, medische fout of bedrijfsongeval.

U schakelt gratis een letselschade advocaat in om voor u een personenschadevergoeding te claimen. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

personenschade, personenschadejurist, schade expert personenschade, schadevergoeding personenschade

Schadevergoeding personenschade

Personenschadeslachtoffers hebben recht op vergoeding van materiële schade en immateriële schade. De materiële schade bestaat uit gederfde winst en geleden verlies. Ter vergoeding van immateriële schade, waaronder psychische schade, pijn en minder levensvreugde vallen, wordt smartengeld toegekend.

De schadevergoeding bij overlijdensschade bestaat uit vergoeding van begrafeniskosten en gemist levensonderhoud.

Schade expert personenschade

Een schade expert personenschade is bijvoorbeeld de Nivre register expert personenschade. Ook een LSA advocaat (lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten) is een echte personenschade expert. Als u een belangenbehartiger zoekt, doet u er bovendien goed aan om een expert te zoeken die is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Zo weet u zeker dat uw jurist of advocaat een echte deskundige is.

personenschade, schadevergoeeding personenschade, advocaat personenschade

Advies

Heeft u schade opgelopen? Wilt u een schadevergoeding? Wij horen graag wat u is overkomen en helpen u direct verder. Bel 0800 – 44 55 000 voor gratis en vrijblijvend overleg. U kunt ook een e-mail sturen naar info@hijink.com of het onderstaande contactformulier invullen.

Relevante informatie

Letselschade verkeersongeval | Whiplash letsel | Letselschade bedragen

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. drs. E.S.M. Timmermans
  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen
  mr. M.K. Herngreen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief