Letselschade

Letselschade verhalen

U kunt letselschade verhalen door de veroorzaker aansprakelijk te stellen. U schakelt in veel gevallen ook kosteloos juridische hulp in om uw letselschade te verhalen.

Letselschade verhalen begint met een (aangetekende) brief waarin u de veroorzaker vraagt uw schade te betalen. Dit noemen we een aansprakelijkstelling. Vervolgens onderhandelen partijen over de afhandeling van de schade.

Hijink verhaalt letselschade namens slachtoffers. Dat betekent dat we de letselschadevergoeding van A tot Z voor u afhandelen. Ook onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij. Daarom is bijstand bij letselschade verhaal meestal gratis. Vraag naar de mogelijkheden.

Letselschade verhalen, verhalen letselschade, letselschade verhaal

Letselschade verhalen op tegenpartij

Letselschade verhalen op een tegenpartij is mogelijk als een ander aansprakelijk is. De aansprakelijke tegenpartij kan een mens zijn, maar ook een bedrijf, stichting, vereniging of de overheid. De wet bevat een groot aantal regels over een schadevergoeding. Schade verhaal moet een (wettelijke) grondslag hebben. Bijvoorbeeld een onrechtmatige daad, vervoerdersaansprakelijkheid of aansprakelijkheid voor een gebrekkig product.

Voor sommige partijen is het verhalen van schade makkelijker gemaakt. De wet beschermt deze slachtoffers. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

  • Werknemers;
  • Fietsers en voetgangers;
  • Passagiers van een boot, trein, bus of tram.

Letselschade verhalen op werkgever

Na een arbeidsongeval is het mogelijk letselschade te verhalen op de werkgever. De werkgever heeft een vergaande zorgplicht. Werkgevers moeten zorgen dat werknemers veilig werken. Bij letsel, ook geestelijk letsel, nemen we snel aan dat de werkgever de zorgplicht schond. Daarom betaalt de werkgever meestal een schadevergoeding als een werknemer gewond raakt.

Bij het verhalen van letselschade op een werkgever houden wij altijd rekening met de relatie met uw werkgever!

Welke letselschade kan ik verhalen

De letselschade die u kunt verhalen bestaat uit materiële schade en smartengeld. De materiële schade bestaat uit alle schade, kosten en gemiste inkomsten. Bijvoorbeeld:

  • Beschadiging aan kleding, horloge, bril en andere eigendommen;
  • Schade aan een auto, motor, e-bike, speedpedelec of fiets;
  • Zorgkosten;
  • Gemist inkomen;
  • Gederfde omzet;
  • Pensioenschade;
  • Kosten van hulp in de huishouding, tuinwerk of woningonderhoud;
  • Reis- en parkeerkosten;
  • Annuleringskosten (vakanties, concerten etc.).

Het is belangrijk uw schade en kosten goed bij te houden en vast te leggen.

Smartengeld vergoedt de immateriële schade van letsel. Dit zijn de gevolgen van letsel die lastig in geld zijn uit te drukken. U kunt hierbij denken aan pijn, leed, ongemak, onzekerheid en/of depressiviteit. De hoogte van het smartengeld berekenen we aan de hand van smartengeld voorbeelden.

Zelf schade verhalen op tegenpartij

Als u zelf letselschade verhaalt op een tegenpartij, volg dan de volgende stappen en tips:

  • Stel de tegenpartij aansprakelijk. Stuur een (aangetekende) brief waarin u aangeeft dat u een schadevergoeding wilt. Beschrijf ook de oorzaak van de schade en de aard en omvang van uw schade en letsel;
  • Vaak stuurt een aansprakelijke persoon of partij de brief door naar een verzekeraar;
  • De tegenpartij reageert op de brief. De tegenpartij kan de aansprakelijk erkennen of afwijzen. Ook gedeeltelijke erkenning van de aansprakelijkheid is mogelijk;
  • Vaak verlangt de tegenpartij bewijs. Leg uw schade en letsel daarom goed vast. Bezoek een arts. Hiermee legt u bewijs van uw letsel vast. Maak foto’s. Zoek getuigen. Vraag uw huisarts of een andere dokter om een verklaring. Bewaar afsprakenkaarten, agenda’s, bonnen, facturen, offertes en alle andere bewijsmiddelen;
  • Bij letselschade verhaal bereiken partijen vaak een overeenkomst. Partijen spreken af welke schade de tegenpartij betaalt. Zorg dat alle schade is meegenomen. Denk ook aan de toekomstige schade en kosten. Teken een overeenkomst alleen als alles duidelijk is;
  • Wees voorzichtig met een voorstel om uw letselschade af te kopen;
  • U schakelt meestal gratis een letselschade advocaat in.
schade verhalen, letselschade verhalen, verhaal letselschade, letselschade verhalen op tegenpartij

Vertel ons wat u is overkomen

Wilt u schade verhalen op een tegenpartij? Ontvang gratis en vrijblijvend advies. Een eerste gesprek is altijd gratis. Ook juridische hulp bij het verhalen van schade is meestal kosteloos. Bespreek uw mogelijkheden. Bel naar 0800-44 55 000. Stuur een e-mail naar info@hijink.com. Of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam
    Uw telefoonnummer
    Uw e-mailadres

    Onze specialisten

    mr. drs. E.S.M. Timmermans
    mr. O.A.M. Hijink
    mr. R. Bockhoven
    mr. M.A. Visser
    mr. E.G.M. Driessen
    mr. M.K. Herngreen

    Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

    Bekijk onze database

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief