Salmonella besmetting schadevergoeding

Salmonella besmetting schadevergoeding zalm voor slachtoffers.

Consumenten die ziek zijn geworden door met salmonella besmette gerookte zalm, kunnen aanspraak maken op een letselschadevergoeding, aldus de verzekeraar van visfabrikant Foppen.

Salmonella besmetting schadevergoeding

Zeker 950 mensen in Nederland werden ziek na het eten van besmette gerookte zalm van Foppen. Het gaat om besmettingen met de Salmonella Thompson-bacterie. Drie mensen zouden zijn overleden ten gevolge van een infectie met de bacterie.

“Een vergoeding zal worden verleend aan consumenten van wie (aantoonbaar) vaststaat dat zij ziek zijn geworden als gevolg van de salmonellabesmetting van gerookte zalmproducten van Foppen”. De besmetting en de gevolgen moeten wel juridisch aantoonbaar zijn.

Salmonella besmetting schadevergoeding

Bij het bepalen van de schadevergoeding wordt gekeken naar wat juridisch gerechtvaardigd is in Nederland, qua materiële en immateriële schade (smartengeld) en de concrete kosten die de mensen hebben gemaakt.

Bent u slachtoffer geworden van de salmonella besmetting door zalm van Foppen. Belt u gerust met onze hulplijn 0800-44 55 000 of vul het aanvraagformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief