Tips bij letselschade door een verkeersongeluk

De belangrijkste tips bij letselschade door een verkeersongeluk

Natuurlijk is de allerbelangrijkste tip bij letselschade door een verkeersongeluk om medische zorg te krijgen. Bel 112 voor een ambulance of meldt u met klachten direct na het verkeersongeluk bij uw huisarts.

Tips bij letselschade door een verkeersongeluk

Het komt nog al eens voor dat partijen het niet eens zijn over de toedracht van het verkeersongeluk. Ook wil achteraf nog wel eens een partij terugkrabbelen en anders gaan denken over het verkeersongeluk. Dit kan tot behoorlijke discussies leiden over de aansprakelijkheid. Bedenk hierbij dat de eisende partij de letselschade en de toedracht moet bewijzen.

Als u slachtoffer bent van een verkeersongeluk en letselschade heeft opgelopen, kunt de u de letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. U moet dan wel aantonen dat de ánder aansprakelijk is. Ook moet u kunnen aantonen dat de ander betrokken was bij het verkeersongeluk waarbij u verwondingen opliep. Dit klinkt logisch, echter regelmatig komt het voor dat er toch discussie ontstaat.

Voorheen werden alle verkeersongelukken geregistreerd. Partijen en de toedracht werden beschreven. Sinds enkele jaren komt de politie steeds minder vaak of geheel niet ter plaatse om het verkeersongeluk te registreren. Zeker bij lichte verwondingen niet. Dit maakt dat de partijen zelf het verkeersongeluk goed moeten vastleggen. Bij ongelukken met ernstige letselschade of verwondingen, wil de politie nog wel eens een onderzoek instellen naar het verkeersongeluk door de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA).

Bij letselschade schadeformulier invullen

Hiervoor bestaat er een Schadeformulier. Op dit formulier vullen partijen samen de voorzijde in. De achterzijde doet ieder voor zich. Als dit niet duidelijk gebeurt of als partijen het niet eens zijn over de toedracht, wordt het belangrijk om de situatie goed vast te leggen. Het is aan te raden om foto’s of video’s (met de mobiele telefoon) te maken van de situatie, de stand van de auto’s en kentekens, de voorrangssituatie, de schade aan de voertuigen, de stand van de voertuigen en als het even lukt de automobilist waarmee de aanrijding plaatsvond. Op deze wijze worden belangrijke zaken vastgelegd en kan daarover geen twist ontstaan.

Letselschade bewijzen

Belangrijk is ook te noteren dat u klachten heeft en waaruit die letselschade bestaat. Dit kan op de achterzijde van het Schadeformulier. Tenslotte is het belangrijk gegevens te noteren van getuigen. Benader deze getuigen zo snel mogelijk voor een verklaring.

Nog steeds is het gelukkig zo dat partijen het meestal eens zijn over de toedracht. Maar een gewaarschuwde telt voor twee.

Hulp en juridisch advies bij letselschade

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeluk en heeft u letselschade opgelopen. Wilt u meer tips bij letselschade door een verkeersongeluk. Neem dan direct contact op met onze letselschadespecialisten of schadeletsel advocaat voor een vrijblijvend advies. Bel ons landelijk nummer 0800-44 55 000 of laat onderstaand uw gegevens achter. Wij bellen u binnen 15 minuten op werkdagen.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres
Artikel 25-2-2019: tips bij letselschade door een verkeersongeluk