Veel fietsongelukken begin schooljaar

Veel fietsongelukken begin schooljaar. Het aantal fietsongevallen onder 12 jarigen is in de maand september aanzienlijk hoger dan in andere maanden.

Ook ten opzichte van fietsers van andere leeftijden is het aantal ongevallen onder 12 jarigen in de maand september hoog. Deze piek valt samen met het begin van het eerste jaar van de brugklas. Alhoewel het directe verband tussen het beginnen van het schooljaar en de ongevalscijfers niet is onderzocht, is een verband tussen het begin van het eerste schooljaar van de middelbare school en de ongevalscijfers aannemelijk.

Veel fietsongelukken begin schooljaar

De oorzaak van deze ontwikkeling in de ongevalscijfers is waarschijnlijk de grotere afstand tussen huis en middelbare school. Doordat veel kinderen niet in hun eigen woonplaats naar de middelbare school gaan, neemt niet alleen de afstand van huis naar school toe, maar wordt ook vaker gebruik gemaakt van wegen buiten de bebouwde kom. Fietsen buiten de bebouwde kom brengt een hoger risico met zich. Het groot aantal fiets ongevallen van 12 jarigen in de maand september is waarschijnlijk het gevolg van de start van de middelbare school.

Tip: Indien uw kind aan de brugklas begint, is het verstandig om de fietsroute alvast een keer te fietsen. Op deze manier is de route bekend en kunt u gevaarlijke situaties alvast bespreken.

Juridische hulp bij letselschade

Bij letselschade is het altijd verstandig de aansprakelijkheid te laten beoordelen. Daarnaast kan de schade mogelijk verhaald worden op een verzekeraar. Bel 0800-4455000 of vul het contactformulier in om vrijblijvend te overleggen met een letselschade deskundige. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt.

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Zie ook: VVN