Ziekmelden via Whatsapp

Ziekmelden via Whatsapp of met een sms-bericht mag dat? Je baas een bericht sturen dat je niet komt werken wegens ziekte, is dat een rechtsgeldige melding?

Jezelf ziekmelden op het werk via whatsapp is toegestaan, tenzij een personeelsreglement, kantoorhandboek, verzuimreglement, ziekteprotocol of andere document regels bevat over het ziekmelden. In dat geval moet een werknemer deze regels na leven. Het niet naleven van de regels van je werkgever over thuisblijven vanwege ziekte is overigens geen reden voor ontslag. Dit kan anders zijn als de regels herhaaldelijk worden overtreden.

Ziekmelden via WhatsApp is rechtsgeldig aldus een rechter

Ziekmelden via Whatsapp mag volgens rechters. Een werknemer die zich ziek meldt via WhatsApp heeft onder omstandigheden een rechtsgeldige melding gedaan van afwezigheid wegens ziekte.

Ziekmelding moet aankomen

Een belangrijke voorwaarde bij het versturen van een ziekmelding is dat deze de werkgever ook daadwerkelijk bereikt. Als een WhatsApp berichtje succesvol is verstuurd, verschijnen er twee vinkjes. Daarmee heeft de werknemer aan deze plicht voldaan.

Ziekmelden via WhatsApp

Ziekmelden met een bericht

Voordat je een bericht verstuurt waarin staat dat je vanwege ziekte niet komt werken, is het verstandig om in het personeelsreglement, kantoorhandboek, verzuimreglement of ziekteprotocol na te gaan of je werkgever regels heeft voor het ziekmelden.

Overleg

Bij vragen over werk en ziekte of een mogelijk conflict met een werkgever of werknemer is overleg met een arbeidsrecht advocaat altijd verstandig. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of vul het onderstaande contactformulier in.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Relevante informatie

  Arbeidsrecht|Arbeidsovereenkomst|Transitievergoeding

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief