Stijging scheepsongevallen in 2022

Stijging scheepsongevallen in 2022: Uit de jaarlijkse ongevalscijfers van Rijkswaterstaat blijkt dat het aantal scheepsongevallen op kanalen, rivieren en meren in 2022 is gestegen. Ook het aantal ernstige ongevallen en dodelijke slachtoffers steeg in 2022. Bij scheepsongevallen stierven in 2022 21 personen.

De stijging van het aantal ernstige ongevallen zien we zowel bij de beroepsvaart als bij de recreatievaart. Rijkswaterstaat noemt de ongevalscijfers zorgelijk, maar heeft geen verklaring voor de waargenomen stijging. De twee voornaamste risico´s lijken een aanvaring van infrastructuur door beroepsvaart en een aanvaring tussen beroepsvaart en recreatievaart.

Als u letselschade oploopt bij een ongeval schakelt u gratis een letselschade advocaat in om uw schadeclaim voor u af te handelen. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Stijging scheepsongevallen in 2022

Scheepsongevallen binnenwater 2022

Rijkswaterstaat registreerde in 2022 1319 scheepsongevallen op het binnenwater. In 2021 ging het om 1225 ongevallen. In 2022 overleden 21 personen en raakten 19 personen zwaargewond. In 2021 ging het om 5 overledenen en 12 zwaargewonden. Vooral het overlijden van 21 personen bij een ongeval op het binnenwater is een afwijking van de ongevalscijfers van de laatste jaren en een zorgelijke trend. De toename van het aantal ernstige ongevallen is vooral te zien bij de beroepsvaart.

Scheepsongevallen Noordzee 2022

Het aantal ongevallen op het binnenwater nam toe. Het aantal scheepsongevallen op het Nederlandse deel van de Noordzee steeg ook licht, maar de cijfers wijken niet sterk af van de voorgaande jaren. Bij scheepsongevallen op de Noordzee kwam in 2022 niemand om het leven.


Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief