Intentieverklaring letselschade

Het Verbond van Verzekeraars, de ANWB en Slachtofferhulp Nederland tekenden een intentieverklaring. De organisaties willen sneller duidelijkheid en erkenning voor slachtoffers van letselschade.

De intentieverklaring volgt nadat de afgelopen tijd uitgebreide aandacht is besteed aan de trage en ingewikkelde afhandeling van letselschade. Slachtoffers lopen regelmatig vast in de procedure. Dit leidt tot veel frustratie en extra leed bij slachtoffers. De betrokken organisaties willen zorgen dat slachtoffers sneller en eenvoudiger een schadevergoeding krijgen.

Intentieverklaring letselschade

Oprichting denktank

Het Verbond van Verzekeraars, de ANWB en Slachtofferhulp Nederland willen bovendien een denktank oprichten. De denktank gaat zich naar verwachting bezighouden met het vereenvoudigen van de schadeafhandeling.

Rapport Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht onderzocht de afhandeling van letselschade in Nederland. Naar aanleiding van tekenende de partijen intentieverklaring. Ook de oprichting van een Kamer voor Langlopende Letselschadezaken is een reactie op het onderzoek.


Bron: Verbond van Verzekeraars

Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

Bekijk onze database

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief