Toename verkeersongevallen in 2022

Uit ongevalsdata blijkt dat het aantal ongevallen in de eerste maanden van 2022 sterk is toegenomen.

In de periode van 1 januari tot 8 maart 2022 gebeurden 2691 ongevallen met een of meer ernstig gewonden of doden. Dit is een toename van 628 ten opzichte van vorig jaar. Het aantal verkeersongevallen met blikschade nam in dezelfde periode toe van 9299 in 2021 tot 11.931 in 2022.

De toename van het aantal ongevallen in de eerste maanden van 2022 blijkt uit gegevens van Smart Traffic Accident Reporting (STAR). STAR verzamelt ongevalsdata en zet zich in voor meer verkeersveiligheid. Onder andere de politie, overheid en de ANWB werken samen in STAR.

Toename verkeersongevallen in 2022

Oorzaak toename verkeersongevallen in 2022

De oorzaak van de toename van verkeersongevallen in de eerste maanden van 2022 is volgens de Nationale Politie een toename van het verkeer. Er wordt minder thuis gewerkt. Veel mensen gaan dus weer de weg op om naar het werk te reizen. Daarnaast zorgt het mooie weer voor een toename van wandelingen, fietstochten, motorritjes en autoritten.

Reactie Vereniging Verkeersslachtoffers

De Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) wijst erop dat maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren weinig effect lijken te hebben. Volgens de VVS moeten de sancties strenger worden en moet er meer gehandhaafd worden. Zo wordt de pakkans vergoot en gaat er van de maatregelen een grotere afschrikkende werking uit.

Contact

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Bron: Telegraaf

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief