Letselschade en corona

Letselschade en corona: Corona heeft grote invloed op ons dagelijks leven. Corona beïnvloedt ook letselschadezaken.

Veel medische behandelingen en onderzoeken zijn uitgesteld. Herstel van letsel duurt hierdoor langer. En ook letselschadezaken duren hierdoor soms langer. Video bellen vervangt in veel zaken een huisbezoek van de aansprakelijke verzekeraar. Daarnaast beïnvloedt corona in sommige gevallen het inkomen en daardoor ook de hoogte van inkomensschade. De invloed van corona op een schadeclaim verschilt echter van geval tot geval. Voor persoonlijk advies kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Hieronder een kort overzicht van de invloed van Covid-19 op letselschade.

letselschade en corona, corona en letselschade, schadeclaim corona

Herstel en corona

Veel medische behandelingen zijn uitgesteld. Het herstel van letsel duurt hierdoor vaak langer. Bijvoorbeeld omdat een operatie of de start van fysiotherapie is uitgesteld.

Onder andere bij de hoogte van het smartengeld is de herstelduur belangrijk. Door langer herstel stijgt daarom over het algemeen de schadevergoeding.

Medische onderzoeken

Voor het afhandelen van letselschade is belangrijk dat er sprake is van een medische eindsituatie. Dit betekent dat doktoren geen veranderingen meer verwachten. Pas dan zijn alle kosten en schade inzichtelijk. Medische rapporten zijn ook belangrijk bewijs. De huidige corona maatregelen en gevolgen van corona zorgen soms dan ook voor vertraging bij het verzamelen van bewijs. Vertraging bij de behandeling en het herstel van letsel betekent dat letselschadezaken langer duren. In afwachting van de afhandeling van de schade betaalt de aansprakelijke partij voorschotten. Van deze negatieve gevolgen ondervinden de meeste letselschade slachtoffers dan ook geen nadelige gevolgen wat betreft de afhandeling van letselschade.

Huisbezoek bij letselschade en corona

Veel huisbezoeken worden tegenwoordig afgehandeld door te videobellen. Letselschade is persoonlijk. De schadeclaim ziet op uw kosten en uw schade. De persoonlijke omstandigheden bestaan bijvoorbeeld uit de woonsituatie, gezinssamenstelling, uw aandeel in het huishouden, uw werk, hobby’s, vrije tijdsbesteding, vakanties etc. Verzekeraars hechten daarom waarde aan een thuisbezoek. Dit geeft inzicht in uw persoonlijke omstandigheden. In veel zaken vond daarom een bespreking plaats bij het slachtoffer thuis.

Een huisbezoek geeft ons bij het afhandelen van uw schade goed inzicht in wat uw schade is en wat u nodig heeft. Wij vinden het belangrijk om uw schade goed af te handelen. Hiervoor is een huisbezoek soms noodzakelijk. In overleg komen wij dan ook nog steeds bij u thuis op bezoek. Uiteraard houden we hierbij rekening met corona maatregelen en u en onze veiligheid.

Inkomensschade bij letselschade en corona

Door letselschade kan een slachtoffer soms (tijdelijk) niet of minder werken. Dit betekent minder inkomen of omzet. Als corona het inkomen beïnvloedt, verandert echter de hoogte van de schade. De aansprakelijke partij betaalt geen vergoeding voor inkomen of omzet weggevallen door corona.

De berekening van inkomensschade bestaat uit een vergelijking van het inkomen zonder en met het ongeluk. Het verschil tussen beide bedragen is de schade. Voor een horeca ondernemer of winkelier betekent corona vaak een daling van de omzet. De vergoeding voor schade door gemiste omzet valt hierdoor lager uit. De omzetschade ontstaat niet door het letsel, maar door corona en wordt niet vergoed. In andere gevallen valt de schadevergoeding hoger uit. Bijvoorbeeld als iemand werkt in de medische sector en door het letsel veel overwerk (en dus extra inkomsten) misloopt.

Letselschade en corona bespreken

Wij helpen u graag verder. Ook als u vragen heeft over letselschade en corona. Wij claimen uw schade bovendien meestal geheel kosteloos. Het bespreken van uw mogelijkheden is daarom zeer de moeite waard. Neem contact op. Bel naar 0800-4455000, stuur een e-mail naar info@hijink.com of gebruik het onderstaande contactformulier.

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief