Verzekering en aansprakelijkheid

Met het sluiten van een verzekering wilt u risico’s afdekken die u zelf niet wilt of kunt dragen. Dit geeft rust en zekerheid. Maar wat als verzekeraar de beoogde dekking niet verleent?

Om een passende verzekering te sluiten moet u goed weten welk risico u loopt. Als wet- en regelgeving verandert, kan dat u raken. Ook ontwikkelingen binnen uw onderneming of de markt waarin u opereert, zorgen soms voor verschuivingen die een andere dekking verlangen.

Wat wij ook regelmatig zien is, dat een verzekering meer verhaal biedt dat aanvankelijk werd gedacht. Een meevaller dus! Alle reden om u te laten adviseren door de verzekeringsrecht advocaten van Hijink!

Niet verzekerd?

Helaas komt het regelmatig voor dat letselschade of vermogensschade of onvolledig verzekerd blijkt te zijn of er een leemte in de dekking bestaat. Ook kan hierover een verschil van mening bestaan tussen verzekeraar en verzekerde. Het gevolg is dat verzekeraar niet of gedeeltelijk uitkeert. Vaak is dit een groot probleem. Het meest voorkomend zijn:

 • de schade wordt niet gedekt op de polis;
 • verzekeraar stelt onvolledig of onjuist te zijn ingelicht;
 • verzekeraar beroept zich op een uitsluiting;
 • risicoverandering (verhuur, andere bestemming);
 • vormen van eigen schuld/opzet.

Wel verzekerd, maar..?

Maar ook als u wel bent verzekerd, kan het zijn dat verzekeraar om haar bewegende redenen geen dekking verleent. De meest voorkomende geschillen gaan over:

Advies

Hijink begeleidt en adviseert ondernemers over verzekering, schade en aansprakelijkheid en aanverwante gebieden zoals vragen over schadevergoeding, beoordelen van voorwaarden, oorzakelijk verband, omvang van de schade en het opstellen contracten. Neem voor vrijblijvend advies contact op met 0800-4455000. Hijink Advocaten staat u graag te woord. 

  Uw naam
  Uw telefoonnummer
  Uw e-mailadres

  Onze specialisten

  mr. O.A.M. Hijink
  mr. R. Bockhoven
  mr. M.P.H. van Maanen Winters
  mr. M.A. Visser
  mr. E.G.M. Driessen

  Altijd de juiste overeenkomsten en documenten bij de hand?

  Bekijk onze database

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief